Gads jau gandrīz pagājis! Atskats uz Superbēbītes pirmo dzīves gadu

01. Jul 2014, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Superbēbīšu stāsts mums ir ļoti īpašs notikums, jo mēs vesela gada garumā esam kopā ar ģimeni, kurā aug mazulītis un mums ir iespēja piedzīvot brīnumu – bērniņa ienākšanu pasaulē un to, kā mazs zīdainīties pieaug līdz veiklam rāpotājam un, iespējams, jau sāk staigāt. Daudzu gadu garumā mēs esam bijuši kopā ar daudzām ģimenēm Superbēbīša stāstā, taču jaunākais no stāstiem ir par mazulīti Līnu Grietu.

Mūsu mazā superbēbīte Līna Grieta savu māmiņu un tēti satika pagājušā gada 19.jūlijā, mēs pirmo reizi tikāmies ar meitiņu viņas dzīves trešajā dienā. Toreiz māmiņa Liene un tētis Kaspars mums stāstīja kā satikušies ar savu mazulīti, vēl īsti nenojaušot, cik patiesībā skaistu gadu mēs visi kopā piedzīvosim.

Ak, atmiņas, atmiņas!

"Aizbraucām līdz slimnīcai, knapi paspējām uzkāpt augšā, nerunājot par dzemdību kleitas pārvilkšanu, to uzvilkt nepaspēju.Dzemdību zālē paspēju vienu reizi pietupties un burtiski tas bija 10 minūšu jautājums un mēs satikāmies ar jaunkundzīti," atceras māmiņa Liene.

Reizēm tā īsti nemaz nevar saprast, kur paliek laiks, jo šķiet vēl nesen Lienes un Kaspara mājās bija pavisam mazs bēbītis un nu jau Līna Grieta kļūst arvien patstāvīgāka.

Superbēbītes tētis Kaspars atzīst, ka ierodoties šajā pasaulē Līnai, gads tik straujiem soļiem paskrējis, atceroties, ka gaidīšanas process noteikti bija garāks 

Diendienā kopā ar Līnu Grietu

Atskatoties uz kopā piedzīvoto gadu, māmiņa Liene saka, ka nav bijusi diena, kuru viņa un mazulīte Līna Grieta būtu pavadījušas šķirti, jo ir bijusi vēlēšanās bērnam radīt to īpašo drošības sajūtu – ja meitiņa sauks, būs vienmēr kāds, kurš atsauksies un, protams, arī pašiem vecākiem piedzīvot visus pirmos meitiņas sasniegumus.

Mūsu superbēbīte Līna Grieta pirmo reizi apvēlās 3 mēnešu vecumā, tas arī bija laiks, kad viņa sāka izteiktāk atkārtot dzirdētās skaņas. 4 mēnešu vecumā velšanās kļuva par ļoti nozīmīgu attīstības notikumu, tāpat kā mantu tveršana un centieni tās iedabūt mazajā mutītē.

5 mēnešu vecums bija laiks, kad tika apgūti blass plašumi – smiekli un spiegšana skanējusi visā mājā un jau pēc mēneša, kad tika svinēta pusgada jubileja, mazulīte Līna Grieta bija pamanījusies apgūt parvietošanos veļoties un nogaršoja savu pirmo piebarojumu – ķirbīti.

Superbēbītes māmiņa un tētis stāsta, ka viņi pat savā starpā esot nedaudz sacentušies, kurš būs tas, kurš pirmais pamanīs, ko jaunu Līna Grieta ir apguvusi. Kaspars stāsta: "Nekur tālu nebraucu, centos būt ātri mājās, jo man bija svarīgi viss, kas sākas ar vārdu pirmais, lai nenokavētu, būs divi gadi bērnam, viss notiks lēnām, pirmie soļi būs, vārdi, viss būs bijis, sāksies bērnība, pats sākums – man ir svarīgi, ka es to visu esmu redzējis."

Papildinot atmiņu krātuvīti

Katrs mazais ikdienas notikums kļūst par vērtību, jo mums ir iespēja vērot savu bērnu, ko superbēbītes Līnas Grietas māmiņa un tētis arī darīja, māmiņa Liene pat cītīgi pierakstījusi visu svarīgāko, ko piedzīvojusi meitiņa. Kad superbēbīte Līna Grieta bija sasniegusi 7 mēnešu vecumu, attīstība notikusi lieliem soļiem – apkārtne tika apgūta veikli lienot uz vēdera, 8 mēnešu vecumā visi priecājušies par pirmo zobiņu un to, kā meitiņa pati prot apsēsties. Lepni sagaidot devīto savas dzīves mēnesi, Līna Grieta pirmo reizi pieturoties piecēlusies kājās un nu droši pārvietojas un izpēta apkārtni, lai gan līdz pirmo solīšu speršanai vēl būs kāds brītiņš japagaida.

"Pateicoties Superbēbja projektam, mums būs fantastiska atmiņu krātuve. Tāda, pie kuras, diez vai tiktu ikdienā," atklāj Liene. "Tas ir svarīgi, jo apzinoties sevi konkrētā vecumā, esmu gatava nobirdināt asaru par katru mammas zīmējumu bilžu albumā, par katru pierakstīto vārdu, kas saistīts ar manu attīstību. Nebiju domājusi, ka varu sadraudzēties ar meitenēm, kas man ir svešas, bet šobrīd mums ir savs jūlija Māmiņu klubiņš, es ceru, ka pēc 15 gadiem satiksimies. Manuprāt, ārkārtīgi svarīga ir dalīšanās, došana, saņemam pretī cilvēku pateicību un gandarījumu, neko vairāk nevarētu vēlēties kā katrai ģimenei tādu Superbēbja projektu, kurš palīdz tevi sagatavot lielajai dzīvei, kas palīdz saglabāt svarīgākos mirkļus, kas ir tava bērna pirmajā dzīves gadā."

Superbēbja projekts visām Latvijas ģimenēm

Arī māmiņa Liene, tētis Kaspars, viņu vecākais dēls Markuss un, protams, mazā superbēbīte Līna Grieta ir dāvājuši mums neaizmirstamas atmiņas, kurās mēs varējām dalīties ar ģimenēm visā Latvijā.

"Gribas pateikt paldies par to mīlestību, kas bija, par rūpēm, par prieku, es ceru, ka reizi gadā varētu tikties,lai paskatītos kā mums iet, kā augam, cik daudz varam iedot viens otram," stāsta Liene. "Superbēbja projekts un Māmiņu Klubs ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa." 

Dzīvē viss ļoti strauji var mainīties, tāpēc mācīsimies novērtēt katru mirkli, kuru esam kopā ar saviem vistuvākajiem, lai ģimene ir mūsu miers, patvērums, prieks, drošība, viss, ko mēs reiz esam vēlējušies, teiksim paldies par to, ka esam viens otram vienkārši tāpat, jo mums ir iespēja dalīties mīlestībā, mums ir iespēja vienam otru dēvēt par ģimeni.

Māmiņu Klubs