Esmu apjukusi,jo info tik dažāda!!!!

17. May 2017, 12:12 Blumen Blumen

Sveikas Māmmiņas!

Esmu nonākusi šobrīd pastulbā situācijā, manam dēliņam ir 4,5mēn.un sāku pa karotitei piebarot klāt maisijumam.Mūsu ārsts teica ka varam pa biškam sākt,jo puika dūšīgs.Bet te divas dienas loźņāju pa Lv netu un lasu ka esot nepareizi sākt tik atri!!!

Ievas_mamma Ievas_mamma 17. May 2017, 15:09

Es arī apmēram tādā vecumā sāku, viss ok. 😀

Blumen Blumen 17. May 2017, 14:15

Paldies meitenes!

lauvinja lauvinja 17. May 2017, 14:04

Teorijas atšķiras, kuru uzskatīsi par pareizu tu pati, tā būs tava izvēle un atbildība. Kopumā piebarošanu iesaka sākt no 3 mēnešu vecuma līdz pat tam, ka daži uzskata, ka līdz gadam pietiek tikai ar mātes pienu.

Tik pat plašas ir diskusijas par to ar ko sākt piebarot, kādreiz viens no pirmajiem piebarojumiem bija burkānu sula, par k o mūsdienās daudzi ir šokā. Citi iesaka sākt ar dārzeņiem, citi ar putru - man šķiet tas ir gaumes jautājums. Es pavasarī sāktu ar putru, jo nav jau vēl vietējo dārzeņu.

Vienu gan zinu, kopš izlasīju par banānu audzēšanu un visu, ko tik tur neizmanto, banānu bērnam nedotu ilgi (savējam sāku dot pēc gada vecuma).

Blumen Blumen 17. May 2017, 13:06 mamma88

Kad manai meitiņai bija 4,5mēn n ari sāku barot jo daktere lika,bet tas bija pirms 10gadiem.Tagad lasu ka arsti Lv neiesaka.

Blumen Blumen 17. May 2017, 13:02 apalk

Mūsējais jau cel augšdaļu augšā, bet es vēl domaju ka par ātru sēdināt.tapec sēžam puslipus.ja zobini nak .bet vēl nav,bet arsts u4 parbaudes teicA lai palēnām sākam

mamma88 mamma88 17. May 2017, 12:56

Klausi savam arstam. Var sakt no 4.5men.,un var sakt ari no 6 men. Nebus nepareizi. Vienkarsi it jaizverte katrs berns atseviski.

17. May 2017, 12:35

Arī mūsu bērniņš ir dūšīgs. Ir jau pāri pusgadam, bet tik un tā ar piebarošanu nesteidzos. Vados pēc principa, ka bērnam būtu jāsēž un būtu jābūt vismaz kādam zobiņam, lai sāktu dot ēdienu. Nu es pusguļus stāvoklī neko nevaru apēst un iespējamība aizrīties ar ēdienu (man šķiet) pusguļus stāvoklī ir stipri vien lielāka nekā sēžot. Esmu lasījusi "Bērna vadītu ēšanu". Domāju, ka izmantošu šo pieeju bērna iepazīstināšanā ar "lielo ēdienu". Kāpēc? Jo tur rakstītais šķiet loģisks. Kaut vai tā pati sēdēšana.
Cik saprotu (neesmu mediķis), vēlāk sākot dot piebarojumu ir mazāka iespējamība attīstīties alerģijām/nepanesamībām.
Protams, bērnam interese noteikti būs par to, ko dara pieaugušie. Mazas meitenes tēlo mammas, sievietes, mazi puiši tētus, vīriešus. Zīdainīši arī vēro, ko dara mamma un tētis un arī tā grib. Es mūsējam dodu pliku karotīti.
Domāju, ka tā ir vecāku izvēle un iegribas, kad sākt piebarot bērnu. Ja ir sajūta un gribās, to droši vien var uzsākt jau no 4 mēnešiem. Varbūt ātrāk (tad gan jāparunājās būtu ar dakteri).

Blumen Blumen 17. May 2017, 12:25 Ilvija82

Ēd un neprotestē.tagad ari pati uztaisiju kartupeliti ar burkāniem un mazais ir sajūsmā😀

Ilvija82 Ilvija82 17. May 2017, 12:15

Tu esi mamma, Tev pašai jāsaprot vai mazais gatavs piebarojumam vai nē! Raineram arī ap to laiku sāku dotu papildus ēdienu, jo viņš mums ar vīru skatījās mutē, kad ēdam!