Dziedi savam bērniņam jau tad, kad viņš vēl ir tikai puncī!

16. Feb 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl esot māmiņas puncī, mazulis jau jūt savas mammas sirdspukstus un emocijas, tāpēc, kā norāda Rimi Bērniem eksperte, pediatre Sanita Mitenberga, jau gaidību laikā ir svarīgi dziedāt savam bērniņam.

Speciāliste skaidro, ka jaundzimušais, izdzirdot māmiņas balsi un iepriekš dziedāto dziesmu, to atpazīs un sajutīsies drošībā, nomierināsies. 

Šūpuļdziesmas pēc savas struktūras veidotas kā nomierinošas, tāpēc ir svarīgi tās dziedāt savam mazulim pirms gulētiešanas, jo tas ļaus bērniņam pēc emocijām bagātās dienas vieglāk nomierināties. Sanita Mitenberga gan atgādina, ka svarīgi būtu, lai dziedāšanas laikā arī pats vecāks būtu mierīgs, jo mazulis jūt, ja pieaugušais ir uzbudinājies un satraukts.

Rimi Bērniem speciāliste iedrošina vecākus dziedāt saviem bērniem, uzsverot, ka dziedātā dziesma ik vakaru var būt arī viena un tā pati, kā arī bērnam daudz svarīgāk par muzikāli pareizu dziedāšanu ir māmiņas vai tēta klātbūtne, pieskārieni un mīlestība.

Dziesmas dziedāšana var būt kā ikvakara rituāls pirms gulētiešanas, ko visa ģimene mierīgi pavada kopā, turpinot šo tradīciju arī tad, kad bērniņš jau ir paaudzies. “Kad bērniņš ir jau nedaudz paaudzies, viņš ar skaņām var mēģināt dziedāt līdzi. Katra dziedāšana veicina gan bērna komunikācijas spējas, gan arī prasmi improvizēt,” uzsver pediatre. Vienlaikus dziedāšana veicina bērna intelektuālo, muzikālās dzirdes, valodas un arī emocionālo attīstību.

Rimi Bērniem eksperte, pediatre Sanita Mitenberga atgādina, ka šūpuļdziesmas svarīgi bērnam dziedāt, jo mīlestības nekad nevar būt par daudz, un katrs pieskāriens, katra skaņa bērnam sniedz mieru.