Dodies ceļojumā ar mazuli? Ārstes ieteikumi, ko ņemt līdzi!

26. Apr 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir laiks, kad sākam biežāk doties ārpus mājām. Ko obligāti vajadzētu ņemt līdzi, dodoties ar mazuli tālākā ceļā? Vaicājam ģimenes ārstei, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektorei Jekaterinai Āboliņai.

Ģimenes ārste Jekaterina Āboliņa uzsver, ka, dodoties ceļojumā ar bērnu, pirmām kārtām jāsagatavo aptieciņa. “Tajā būtu jāliek pretdrudža zāles, pretsāpju zāles, pretalerģijas zāles un arī zāles pret caureju un vēdera sāpēm,” teic ārste.

Ja ceļojumā paredzēts doties ar auto, ārste atgādina, ka regulāri ik pēc 2 – 3 stundām nepieciešamas nelielas 10 – 15 minūšu pauzes, lai nedaudz izkustētos. Šajās pauzēs arī mazākos bērniņus jāizņem no auto sēdeklīša, lai izkustēties varētu arī viņi. 

Pavasarī priecājamies par sauli, nereti aizmirstot, ka tā šajā laikā ir īpaši aktīva, tāpēc obligāti jāatceras par galvassegas lietošanu. “Galvai jābūt nosegtai, lai nedabūtu karstuma dūriena. Jāparūpējas arī par saules aizsargkrēmu,” atgādina ģimenes ārste Jekaterina Āboliņa, sakot, ka pavasara saule ir kodīgāka nekā vasaras, jo āda vēl pie tās nav pieradusi. Papildu aizsarglīdzekļa lietošanai pret ultravioleto starojumu, āda jāmitrina arī no iekšpuses, dzerot ik dienu pietiekami daudz ūdens.