Būt vecākiem, kas veicina bērna izcilību

Būt vecākiem, kas veicina bērna izcilību

07. Nov 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā veicināt bērna talantus un izcilību? Kā audzinot, nenodarīt pāri? Kā pareizi motivēt bērnu? Kā būt labākajiem vecākiem pasaulē, apzinoties, ka vecāku pieņemtie lēmumi ietekmē jaunās personības veidošanos un savstarpējo attiecību kvalitāti.

RSU Psihosomatikas klīnikā tiek uzsākts Attiecību skolas lekciju cikls par pirmsskolas vecuma bērniem.  Pirmā lekcija „Labākie vecāki pasaulē”, kuru vadīs viena no atzītākajām un pieprasītākajām bērnu psihoterapeitēm Latvijā dr. Ingrīda Rateniece, notiks 8. novembrī plkst. 18`30 – 20`00.

Vecāku gudrība ir atslēga, lai bērnu dzīve un savstarpējās attiecības veidotos pēc iespējas harmoniskākas. Ģimene ir ikvienas personības pamats – gan emocionālās, gan fiziskās veselības ziņā. Bērna audzināšanā būtiski ļaut notikt dabiskajiem attīstības procesiem, neuzspiest neko ar varu, tā vietā turēties pie labestības, pacietības, mīlestības, gudrības un izpratnes. Bērns dzīves pirmajos piecos gados apgūst to, kā uzticēties sev un pasaulei, kā būt neatkarīgam, enerģiskam un aktīvam, kā priecāties par dzīvošanu.

Lekciju ciklu par pirmsskolas vecuma bērnu veido 5 nodarbības, katra ilgst 90 minūtes, pēc kurām ir iespēja uzdot individuālus jautājumus. Lekciju cikla ietvaros notiks vairākas lekcijas, kuras vadīs RSU Psihosomatikas klīnikas ārsts psihoterapeits dr. Ingrīda Rateniece:

  • 8. novembris – Labākie vecāki pasaulē;
  • 15. novembris – Veselīgas attiecības ar bērnu;
  • 22. novembris – Vecākais bērns, vidējais vai pastarītis;
  • 29. novembris – Bērns bieži slimo. Bērna uzvedības problēmas;
  • 6. decembris – Kā veiksmīgi pārdzīvot zaudējumu?.

Attiecību skola aicina iepazīt sevi un izprast pirmsskolas vecuma bērnus. Vecāki, kuri apmeklējuši iepriekšējo lekciju ciklu, atzinuši, ka ļoti vērtīgi ir rast iespēju noklausīties pilnu lekciju ciklu.

Attiecību skolā gaidīti vecāki - mammas un tēti, vecvecāki, audžuvecāki, bērnudārza audzinātājas un sociālie pedagogi, sociālie darbinieki, skolotāji un skolu psihologi, kā arī ikviens, kuram interesē kā veidot emocionāli veselīgas attiecības ar bērnu un arī pašam ar sevi un apkārtējiem cilvēkiem. 

Plašāka informācija par Attiecību skolu un iespējām pieteikties: www.psihosomatika.lv, info@psihosomatika.lv, 67625655. 

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv