Bēbīšu klubs: Mainām mazulim autiņbiksītes!

26. Jan 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Autiņbiksīšu nomaiņa ir ne tikai laiks, ko veltam mazuļa aprūpei, bet arī laiks mīlestības pilnai saskarsmei ar bērniņu. Lai uzzinātu, kā izvēlēties mazulītim piemērotākās autiņbiksītes, un kā tās vispareizāk nomainīt, Bēbīšu kluba māmiņa Santa ar mazo Kristianu devās pie fizioterapeites.

Lai vecāki savu stresu un nemieru nenodotu mazulim, visām vecāku kustībām autiņbiksīšu nomaiņas laikā jābūt mierīgām. “Pirms tiek mainītas autiņbiksītes, ar bērniņu ir jārunājas, vai viņš ir tam gatavs, kā arī jāparāda autiņbiksītes,” stāsta fizioterapeite Jana Daudiša, piebilstot, ka būtu jāsagaida mirklis, kad mazulis nedaudz ilgāk nofokusē skatienu uz rādītājām autiņbiksītēm. Ar laiku bērniņš iemācīsies sadarboties, kas vecākiem šo ikdienas procesu būtiski atvieglos.

Autiņbiksītes bērniņam nomaini, mazulīti paveļot no viena sāna uz otra, nevis pieturot aiz kājiņām vai dibentiņa

Kā izvēlēties piemērotākās autiņbiksītes?

Fizioterapeite uzsver, ka, izvēloties autiņbiksītes, ir jāpievērš uzmanība to sastāvam. “Svarīgi, lai autiņbiksītēm nebūtu pievienotas smaržvielas, losjoni,” uzsver fizioterapeite. Ne mazāk svarīgi izvēlēties bērniņam atbilstošo autiņbiksīšu izmēru, tāpēc, vadoties no savas pieredzes, Jana Daudiša teic, ka nevajadzētu 1. un 2. izmēra autiņbiksītēm veidot lielus uzkrājumus, jo mazulis ātri izaug.

Nostiprinot autiņbiksītes, starp autiņbiksītes jostiņu un mazuļa punci jāpaliek brīvai vietai 2 pirkstu platumā

“Izvēloties autiņbiksītes, jāvadās no svara, kas norādīts uz autiņbiksīšu iepakojuma, izvēloties mazuļa svaram atbilstošo,” saka fizioterapeite, norādot, ka gadījumā, ja autiņbiksītes spiež mazuļa vēderiņu, berž kājiņas, tas var liecināt, ka izvēlētais autiņbiksīšu izmērs ir par mazu.