Audzinām meitu: Galvenais ir ģimenes laime, pārējais viss būs

Audzinām meitu: Galvenais ir ģimenes laime, pārējais viss būs

06. Feb 2014, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šoreiz vairāk par sievietes būtību, saistībā ar bērnu audzināšanu un karjeru, liksim aizdomāties tieši jums, godājamās meitu māmiņas.

Ļoti daudzi pieaugušie, pārliecinājušies ar personīgās pieredzes, kā tas ir būt par bērniem, kuru mammas ir pastāvīgi nogurušas savā darbā, uzskata, ka meitenes jau savlaicīgi jāorientē uz stipras ģimenes radīšanu. Un pārējais viss būs pakārtots. Droši vien kādam tas var šķist dīvaini. Ja ģimenes ir pirmajā vietā, par darbu nereti jāaizmirst. Tā teikt - vai nu ģimene, vai nu karjera. Tā nemēdz būt, ka cilvēks virza visu savu spēku uz vienu lietu, un otra lieta padodas pati no sevis. Tu arī tā domā? Bet, lai cik arī jocīgi tas neliktos, šajā jautājumā dzelžainā loģika ir padomājusi par abiem - gan par ģimeni, gan par darbu. Lai arī, ja tā kārtīgi aizdomājas, tad kas te vispār var šķist dīvains? Sievietēm, kam ir nelaimīgs liktenis, retāk izdodas būt laimīgām savā darbā. Daudzas kļūst ļaunākas, aizvainojamākas, ambiciozākas, atriebīgākas. Un tas ir dabīgi, tas var ietekmēt attiecības ar kolēģiem, tātad - arī karjeru. Cilvēks ar tieksmi konfliktēt ātri tiek pie ienaidniekiem, kolēģi no tāda vēlas atbrīvoties..

Un ja nu gadījumā, sievietei ir nemitīgi skandāli ģimenē? Ja bērni ir izlaidušies? Lai arī kā mamma dzītu prom savas neapmierinātības pilnās domas, trauksmi, nekur tas viss nepazūd un tik un tā traucē viņai koncentrēties darbā. Jā, ierokoties darbā mēs cenšamies aizmirsties. Bet tad darbs kļūst par savdabīgām narkotikām. Un neviena no narkomānijas formām labumu nesniedz.

Cik bieži mūsdienās sievietes sapņo par karjeru, sirds dziļumos šaustot sevi par to, ka viņām nākas tērēt laiku uz bērnu audzināšanu? Bet, kad ar bērniņu kas atgadās, mums kā ar āmuru pa pieri - pirmā doma ir, ka tikai bērniņš būtu dzīvs un vesels.

Attiecīgi ieteikums jums, mīļās mammas - domājot par savu karjeru, ļaujoties nemitīgajai darba plūsmai, neaizmirstiet arī par saviem bērniem. Bērni ļoti ātri izaug, un ja viņiem pietrūks jūsu jau tagad, pusaudžu vecumā to visu ļoti labi pamanīsiet. Arī meitas var kļūt jums pēkšņi svešas, var noslēgties sevī, sākt konfliktēt ar vienaudžiem, ar jums, ar pedagogiem. Un šajā vecumā pat tas, ka aiziesiet no darba, vairs nelīdzēs.

Tas, ka mēs kļūstam par māmiņām, automātiski māca mūs ieraudzīt citas prioritātes dzīvē, padomājiet par to.

Nenovēliet tādu pašu likteni savām meitām!

Māmiņu Klubs

Audzināsim zēnus un meitenes kopā ar Huggies® Ultra Comfort!

20140127150058-59495.jpg

Tā kā pašreiz veidojam publikācijas zēniem un meitenēm, pašreiz tiek gatavots arī par puišiem 😀