Audzinām dēlu: Pusaudžu vecums - pēdējais audzināšanas posms

Audzinām dēlu: Pusaudžu vecums - pēdējais audzināšanas posms

20. Aug 2013, 13:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tu audzini dēlu - pusaudzi? Lasi, kā pusaudžu zēni pārvēršas vīriešus un uzzini, kā savam dēlam vari palīdzēt tieši tu.

Pēc četrpadsmit gadu vecuma tavs dēls ar pārliecinošiem soļiem dodas tajā virzienā, kurā ikviens zēns kļūst par vīrieti. Šajā periodā ir arī pārejas vecums, kad bērni kļūst viegli aizkaitināmi, spītīgi, nerunīgi un nemierīgi. Viņiem virsū krīt it kā visa pasaule, un noturēt visu, kas tagad ir jauns, bieži vien bērnu spēkos gluži vienkārši nav.

Šajā attīstības posmā vecāki atrodas, savā ziņā, otrajā plānā, vecākiem nepieciešams jauna, aktuāla informācija par pusaudžu audzināšanu. Un, ja neizrādīsiet neuzmācīgu interesi par bērnu, pusaudzis var nokļūt uz ielas un viņam var iepatikties bezmērķīga klaiņošana.

Protams, bērnam jāatrod arī savas intereses, hobiji, ar kuriem aizpildīt brīvo laiku, tās var būt, piemēram, sporta nodarbības, ko vada vīrietis - treneris. Jaunais cilvēks būs aizņemts ar noderīgām lietām -fiziski, un morāli varēs uzņemt svešā cilvēka, ko bērns, iespējams, uzskatīs par autoritāti, enerģētiku.

Kļūt par vīrieti nevar vienā dienā vai viena mēneša laikā, būs nepieciešami gadi, lai izveidotos no maza zēna par pieaugušu, atbildīgu jaunieti. Neskatoties uz to, ka šis ir dabīgs process, mātes un tēva ietekme ir vienkārši nepieciešama visos bērna dzīves periodos.  Jebkurā gadījumā, ieklausieties savā intuīcijā: tā pateiks priekšā, kā pareizi audzināt dēlu.

Māmiņu Klubs