Audzinām dēlu: Otrā audzināšanas stadija - dēls mācās būt par vīrieti

Audzinām dēlu: Otrā audzināšanas stadija - dēls mācās būt par vīrieti

01. Aug 2013, 13:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kam pievērst uzmanību, audzinot dēlu pēc 6 gadu vecuma? Lasi un uzzini!

No sešu gadu vecuma līdz četrpadsmit gadu vecumam mazliet jāatkāpjas ar mātes rūpēm un jāļauj dēlu audzināt tēvam. Bērns sāk pievērst uzmanību tēva interesēm un rūpēm, viņa rīcībai, viņa rakstura iezīmēm.Tas notiek neapzināti, vienkārši pienācis laiks kļūt pieaugušākam. Vecāku mērķis šajā audzināšanas periodā - attīstīt dēla spējas un pavairot viņa zināšanas. Bet aizmirst par dvēseliskām vērtībām arī nedrīkst.

Ir gadījumi, kad dēls sāk slikti uzvesties. Ieskatieties, vai ar dēlu pietiekoši daudz laika pavada viņa tēvs, vai dēlam pietiek tēva uzmanības. Pilnībā iespējams, ka negatīvie izgājieni ir veids, kā pievērst sev uzmanību.

Vientuļajām māmiņām jāatrod zēnam kāds piemērs atdarināšanai: kārtīgs vīrietis, pat, ja tas nav viņa tēvs. Iespējams, ka dēls iedraudzējas ar vectētiņu, kādu ģimenes draugu, mammas brāli, tam nav nozīmes. Galvenais, lai vīrišķīgo pieeju bērns saņemtu regulāri, dēlam būtu jāsarunājas ar vīriešiem, jārotaļājas.

Šajā attīstības posmā mamma nedrīkst pilnībā ignorēt dēlu. Pietiks, ja veltīsi uzmanību dēla vajadzībām, pievērsīsi uzmanību viņa iespējām, demonstrēsi savas rūpes un vienmēr būsi gatava palīdzēt.

Līdz 14 gadu vecumam tētim dēlam jāiemāca ļoti daudz vīrišķo gudrību, dēls ir jāiesaista dažādos vīrieša cienīgos darbiņos.

Māmiņu Klubs