Bēbīša nedēļas. 13.- 14. dzīves nedēļa

Bēbīša nedēļas. 13.- 14. dzīves nedēļa

20. Jan 2013, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šoreiz uzzināsi vairāk par mazuļa 13.-14. dzīves nedēļu. Kā jums abiem iet? Vai ir kādi jautājumi, uz kuriem meklē atbildes? Ceram, ka šodien te tās atradīsi!

Skaties, kā es augu

Kāda veida stimulācija ir vajadzīga Tavam bēbītim? Kas ir par daudz un kas par maz? Māmiņas un citu tuvinieku kontakts ar bēbīti veicina smadzeņu attīstību. Tieši emocionālā drošība un stimulācija ir tik svarīga bēbīša attīstībā. Kad Tu runā ar bēbīti, kopā vannojaties, izklaidē, kamēr maini autiņbiksītes, ir pasaules izzināšana un sava veida stimulācija. Tas, cik daudz Tev būtu jādarbojas ar bēbīti, pateiks priekšā viņš pats, pārtraucot acu kontaktu, pagriežot galvu prom, raudot, izliecot muguru vai sākot rosīties.

Mazuļa aprūpe

Tavs bēbītis tik ātri vēl nesāks rāpot, bet, iespējams, viņš jau māk velties no muguras uz punča un pat rotēt uz riņķi. Tagad mazulīša pieskatīšanā ir jābūt īpaši vērīgam – neatstāj ne mirkli uz paaugstinātām vietām, piemēram, pārtinamās virsmas vai dīvāna. Tas būs viens mirklis, kad bēbītis būs jau lejā. Jaunu prasmju apgūšana sniedz iespēju apgūt dzīvokli un pasauli sev apkārt. Arī Tu nometies uz grīdas „bēbīša līmenī” un izložņā visu māju, apskatot vai nav kādi asi stūri, priekšmeti, kas var apdraudēt bēbīti. Pārbaudi arī elektrības kontaktus. Kad Tavs mazais ir sācis rāpot, līst, staigāt, viņš pēkšņi sāk iekarot jaunas teritorijas, savukārt Tev ir jābūt vienu soli vienmēr priekšā un jāparedz iespējamās briesmas un laicīgi tās jānovērš.

Tu un Tava ģimene

Kā Tev ir ar urīna saturēšanu? Ierasts, bet ne plaši diskutēts jautājums pēc bērniņa piedzimšanas ir urīna nesaturēšana. Tas nozīmē, ka ja Tu sāc smieties, stipri klepot, šķaudīt, lec augšā un lejā vai skrie, ir iespējams, ka notiks nejauša urīna noplūde.

Lielākajai daļai sieviešu risinājums šai ķibelei ir Kēgeļa vingrinājumi, sasprindzinot un atlaižpot starpenes muskuļus. Šādus vingrinājumus neviens nemanīs, tomēr Tu būsi pati izārstējusies no šīs nelielās saslimšanas. Ja nu pašai nekādi nesanāk un Kēgeļa vingrinājumi nedod gaidītos rezultātus, sazinies ar savu ārstu un viņš Tev ieteiks citu ārstēšanas metodi.

Puišu lietas

Vai Tu zināji, ka puisīša dzimumorgāni neprasa īpašu kopšanu?

Zēnu dzimumorgānu apkopšanai viss, kas Tev ir vajadzīgs, ir ziepes un ūdens – tieši tāpat kā pārējai ķermeņa daļai. Necenties atvilkt priekšādiņu vai tīrīr zem tās, jo tas var būt kaitīgi. Priekšādiņa paliks vaļīgāka un pavelkama līdz 2-3 gadu vecumam, tomēr ir zēni, kuriem tas nenotiek līdz pubertātes vecumam.

Māmiņu Klubs

1

NATURAL FIT

  • Labi pieguļ, jo ir speciāli veidotas mazuļu ērtībām
  • Elastīgas sānu maliņas!
  • Izcila uzsūktspēja!
  • Disneja varoņu attēli!
  • Vairākkārt attaisāmi un aiztaisāmi klipši!
  • Speciāli piemeklēti materiāli mazuļu labsajūtai!

 

HUGGIES® Natural Fit autiņbiksītēs mazulis jutīsies ērti, dabiski un bezrūpīgi!

Šīm autiņbiksītēm piemīt izcilas īpašības!

 

Apskati veikalu sarakstu, kur iegādāties Huggie®s Natural Fit autiņbiksītes!