Vasaras gids: Liepkalnu kafejnīca "Liepsalas"

Vasaras gids: Liepkalnu kafejnīca "Liepsalas"

26. Jun 2023, 23:04 Banija Banija

Dodoties ceļā pa Latviju, pārbraucienu laikā lielākoties nekad nepiestājam, lai apmeklētu kādas kafejnīcas, taču aizvadītā nedēļas nogale bija izņēmums. Dodoties ceļā mājup no Vidzemes augstienes puses pa Daugavpils šoseju, Aizkraukles novadā piestājām maizes ceptuves "Liepkalni" kafejnīcā.

Līdz šim Liepkalnos bijām piestājuši vien, lai tiktu pie tikko cepta maizes kukulīša vai arī gardiem cepumiem, taču šoreiz nolēmām nedaudz uzkavēties un pamielot punčus.

Ieejot kafejnīcā, nedaudz apjukums, jo pie letes uz sienas uzrakstīti daži ēdieni... Lasām tur sarakstīto un sākam savā galvā prātot, ko pasūtīt. Meitai uzreiz ir skaidrs, ka ņemšot bērnu komplektiņu (frī kartupeļi, cīsiņi un kečups), bet dēls paziņo, ka neesot nekā, ko viņš gribētu. Izrādās, īstā ēdienkarte ir daudz, daudz plašāka. Turpat pie letes var iepazīties ar gana plašu ēdienkarti, kurā ikviens atradīs kaut ko savā gaumē. Piedevām, rīta cēlienā te arī speciāla brokastu ēdienkarte. 

Pasūtot ēdienu, obligāti klāt izvēlieties maizes kvasu! Varu apsolīt, ka vīlušies nebūsiet, jo tam klāt nestāv neviens no veikalos nopērkamajiem kvasiem pudelēs.

Kamēr gaidām maltīti, kavējam laiku, izpētot interjēru, kā arī lasot uz sienām rakstīto informāciju, cik stundās sasniedzamas dažādas vietas Eiropā vai tepat Latvijā. Piemēram, līdz Daugavai ar kājām var nokļūt dažās sekundēs! Un kā nu ne, jo Likteņupe gluži ar roku aizsniedzama.

Starp citu, Liepkalnu kafejnīcai ir plaša terase ar skatu uz upi, tepat arī bērnu laukumiņš, tāpēc mazākajiem nenāksies garlaikoties, kamēr čaklie pavāri gatavo maltīti. Savukārt, ja vēlaties tomēr maltīti ieturēt iekštelpās, uz vairākiem galdiem uzzīmētas arī galda spēles. Ieejot spēles azartā, visticamāk, pat nepamanīsiet, kā paskrien laiks.

Kad maltīte gatava, esmu patiesi pārsteigta, jo tā ir daudzkārt glaunāka un kvalitatīvāka nekā biju cerējusi no ceļmalas kafejnīcas. Ar glanci un tā, ka patiks arī cimperlīgākiem ēdājiem.

Iespējams, Liepkalnu kafejnīca mainīja mūsu ierasto paradumu vienmēr nobraukt no punkta A līdz punktam B bez pauzēm. Ļoti liela varbūtība, ka mēs šeit atgriezīsimies arī nākamreiz, kad dosimies garām.

Kafejnīcas darba laiks

  • Pirmdienas - Ceturtdienas un Svētdienas 8:00 - 22:00
  • Piektdienas, sestdienas 8:00 - 22:00

Adrese: ”Liepsalas”, Klintaines pag., Aizkraukles novads