SuperBēbis 2020: Ko es daru, kad varu darīt

SuperBēbis 2020: Ko es daru, kad varu darīt

Jāsaka, ka pienākot Odetas diviem mēnešiem, ir izveidojies režīms, kurā es varu paredzēt laiku savām nodarbēm. Tas, protams, nav daudz, bet veiksmīgi menedžejot laiku, var kādu laika kripatu atlikt. Un tad man rodas jautājums, ko šodien darīsim? Man vienmēr ir interesējis kā dienu pavada citas mammas, kuras "sēž" mājās ar bērniem, jo var arī paķert kādu foršu ideju. Bet man ikdienā sanāk sevi nodarbināt ar šādām lietām:

1. Izstaipīties, izvingroties, izelpoties

YouTube lieliski kalpo kā iedvesma ātram treniņam, piemēram, man patīk MADFIT un FitnessBlender YouTube kanāli, kur atrodu kādu piemērotu video treniņu. Jāsaka, ka tie jāpielāgo savām spējām, bet tie ir diezgan interesanti un laiks vingrojot, aiziet mega ātri.

Tagad arī ir laiks, kad daudzi treneri piedāvā online treniņus - par brīvu vai arī par maksu, bet tā ir lieliska iespēja kustēties neizejot no mājas un arī ietaupot laiku, jo ceļš līdz zālei, arī paņem kādu daļu.

Ja negribas vingrot, tad var dziļi paelpot, lai sakoncentrētu domas. Neesmu nekāda meditācijas piekritēja, bet dziļā elpošana ir lieliska, kad nāk virsū trauksme. 

2. Atrast jaunu nodarbi

Joprojām mēdzu strādāt, jo man patīk mans radošais darbs un tā ir lieliska atpūta. Nesen iemācījos šūt cimdus, jo tā vajadzēja. Tas bija izaicinoši, bet ir mazs gandarījums, ka apguvu vēl kādu prasmi. Starp citu, liek pakustēties smadzenēm.

jauni šūšanas izaicinājumi

3. Lasīt

Man nav laika pievērsties biezām grāmatām, bet labprāt pārlasu žurnālus vai ziņas internetā. Abonēju The New York Times digitālā versijā un tur atrodu interesantus rakstus, kuri paver citu skatu punktu. Esmu iecienījusi arī žurnālu IR, kurā var lasīt par nedēļas aktualitātēm Latvijā un pasaulē. Patīk arī žurnāls SANTA, kurā var atrast interesantas intervijas un papētīt modes lapas puses. Jāsaka, ka dodu priekšroku būt informētai par notikumiem pasaulē. Esmu sajūsmā par cilvēku biogrāfijām un stāstiem ar vēstures piesitienu un labprāt vairāk lasītu tos, bet laiku veltu pašam pašam mazumiņam. 

4. Iet paskriet

Komentāru daudz nebūs - kad vīrs pārņem bērnus, eju skriet. 40minūtes svaigā gaisā, uzlabo manu garastāvokli uz 100% . 

5. Paplašināt mūzikas gaumi

Es parasti mēdzu ieciklēties uz vienu pleilisti, bet abonējot iTunes, esmu atklājusi daudz jaunu izpildītāju. Mājās slēdzu aplikāciju Spotify, kurā arī ir viegli atklāt jaunus žanrus un māksliniekus. Dzīvē ir bijis posms, kad klausos industriālo mūziku, klasiku, pievērsusies āfrikas ritmiem un atgriezusies pie džeza. Mūzika dažādo ikdienu un ir lielisks veids kā nenoslīkt šodienas rutīnā.

6. Cilvēku personības un viedokļi

Podkāsti nav manas dienas neatņemama sastāvdaļa, bet man ir daži "mīluļi", kurus klausos, kad strādāju vai eju pastaigā ar ratiem. TED Talks Daily - dažādas tēmas, dažādi autori, bet saturs, kas liek domāt. Sarunas par Mīlestību - vieglas intervijas, kurās caurvijas temats "mīlestība". Kā šo sajūtu interpretē katrs cilvēks un ar ko šis vārds asociējas. Pēdējā pilīte - mūsdienīgs, humoristisks un "ass" saturs. Krustpunktā - par aktualitātēm ar viedokļu līderiem, klausos, lai nezaudētu apziņu, kas notiek mums apkārt.

7. Dzīvesveids

Esmu arī sākusi lietot YouTube, jo pirms tam neskatījos vlogus un man tas likās garlaicīgi, bet esmu atklājusi, ka tur tomēr ir kāda burvība. Evija Gaile - vienkārši par ikdienu, par sievišķību un dzīvi ar mazu bebuku. Atklātība apbur un paši video ir ļoti viegli skatāmi, kvalitatīvi. Alise Mičule - ļoti patīk dzīves filozofija un ceļojumu video. Beta Beidz - asprātīgi, īsti un reāli forši. Ieva Ivaško - trīs bērnu mamma, kura arī mēdz ceļot un skriet. Iedvesmas avots. No citu pieredzēm, mēs varam paņemt ko jaunu sev - kaut vai jaunu recepti.

8. Kārtot

Kad sakārtoju vidi sev apkārt, sakārtoju arī savu galvu. Izmest liekās drēbes, kuras kaitina jau gadu, sakārtot apakšveļas kasti, atbrīvoties no vecās gultas veļas - katram ir savs vājais punkts un es sevi spiežu kārtot, kad ir laiks un vēlme. Manī mājo uzskats, ka ir jāatbrīvojas no vecām lietām, lai mājā varētu ienākt jaunas lietas. Lietu kārtība rada mieru, protams, es nerunāšu par bērnu mantām, kuras ir grūti savākt, bet vismaz mūsu guļamistabā kārtībai jābūt.

9. Izcept kādu jaunu kūku

Nu.. šis nebūs katras dienas vai nedēļas pasākums, bet man patīk apgūt jaunas receptes un uzlabot savas prasmes kūku cepšanā. Pārlasīt receptes, pārlūkot vecās pavārgrāmatas, piefiksēt labākās idejas. Tā lēnām nobriest un izcept. Ja ir sanākusi, tad gandarījums ir liels.

kūku cepšana brīvdienās

10. Skatīties seriālu ar vīru vakaros

Kad bērni ielikti gulēt, mēs rīkojamies diezgan vienkārši - ieslēdzam Netflix un skatāmies viegli uztveramu seriālu, lai fonā var arī pārrunāt aktuālās lietas. Jā, pa kluso ēdam arī čipsus. 

Manuprāt, tagad ir diezgan grūti atrast brīvu laiku, it īpaši, ja mājās ir vecākie bērni, bet katrai ir savas nodarbes un intereses, kurās gribās investēt savu laiku. Daudzām jaunajām māmiņām BKA ir laiks, kad tiek atrasti jauni hobiji un izvērtēta profesionālā darbība, nereti aizsākas jauni mazie biznesi. Šis ir laiks, kad katrai atklāt ko jaunu. Galvenais meklēt un iedvesmoties.