Stāmerienas pils

Stāmerienas pils

10. Jun 2020, 17:06 mamma27 mamma27

Stāmerienas pils man asociējas ar vidusskolas gadiem, kad tur notika deju kolektīvu sadraudzības pasākumi. Vēl šī vieta saistās ar grupas Tranzīts solistu Ralfu Rubeni un viņu uzņemto video klipu šajā pilī.

Stāmerienas pils un tās parks saistās arī ar jaukajiem jaunības mirkļiem,kad tikko biju iepazinusies ar savu vīru.Katrā ziņā patīkamas atmiņas.Tad  nu nolēmām arī ar bērniem turp aizbraukt.

Ierakstot waze aplikācijā nosaukumu Stāmerienas pils, ceļš atved līz pašai pils stāvvietai. Auto tur novietot vara bez maksas. 

Pils nesen tika atjaunota no ārpuses un izskatās tiešām ļoti labi. Pēdējo reizi tur bijām pirms 18.gadiem. Tiešām bija prieks redzēt,ka pils un tās apkārtne ir kopta un acīm tīkama.

Ieejas maksa pilī:

Pieaugušajiem: 3,00 Eur

Skolēniem, studentiem, senioriem, personām ar invaliditāti: 2,00 Eur

Mēs kā ģimene 2pieaugušie + 3 bērni samaksājām 6.90 Eur

Pils nav liela, bet interesanti to apskatīt. Istabās ir izvietoti dažādi senlaicīgi trauki, mēbeles. Kad uzkāpj bēniņos ,tur ir gleznu izstāde,ko zīmējuši vietējiem mākslinieki, bērni. No iekšpuses pils nav atjaunota,tāpēc dažviet ir rakstīts,ka jāuzmanās,var kaut kas uzbirt uz galvas :) Tomēr ,lai arī mums ar vīru šī vieta šķita vairāk saistoša arī bērniem ,īpaši lielajam bija interesanti izstaigāt, apskatīt istabu labirintus,jo brīžam nevarēja saprast ,kur bijām ,kur vēl ne! Jauks skats paveras arī izejot uz balkoniņiem. 

Kad pils izstaigāta,devamies uz pils parku. 

Man atmiņās bija palicis ozols,kurš simbolizē divus mīlniekus, un kā leģenda vēsta,ja pie koka mīlētāju pāris pieskaras abi reizē, tie paliks uz mūžiem kopā. Ticēt vai nē, katra paša ziņā,bet ja neizmēģināsiet ,neuzzināsiet! :)

Izejot cauri parkam, nonākam pie Stāmerienas ezera,kur labā laikā var nopeldēties, uzrīkot pikniku ar līdz paņemtajām maizītēm. 

Stāmeriena nav liela,bet ļoti skaista vieta. Noteikti iesaku turp doties,īpaši labā laikā. Domāju nenožēlosiet.