Pāvilosta -vieta ,kur baudīt jūras burvību!

Pāvilosta -vieta ,kur baudīt jūras burvību!

31. Jul 2021, 20:24 mamma27 mamma27

Pāvilosta šogad bija mans vasaras galamērķis. Pāvilsotā biju ,kad man bija trīs gadi, ak ,cik tas bija sen! Tad pludmalē atradu dzintaru. Tāpēc ļoti vēlējos turp aizbraukt.

Iebraucot Pāvilostā šķita ļoti mīlīgs un jauks ciematiņš. 

Braucot pa galveno ielu, tās galā pavēras burvīgs skats- jahtas, kuģīši, laivas.... supu noma, mazas kafeinīcas... Atgādināja kūrorta pilsētu. 

Galvenās ielas galā atstājām auto un devāmies uz molu.

Sākums tās akmeņais, bet beigās gluds ceļš. Tikām arī līdz bākai!

Skats burvīgs, laiks silts. Nezinu vai gribētu vējainā laikā tur doties pastaigā, bet mierīgā laikā, kad viļņi bija salīdzinoši mierīgi , bija patīkami izbaudīt skatu un pastaigu! Arī bērniem ļoti patika ceļš pa akmeņie uz bāku.

Otrs mūsu mērķis bija ielais akmens.  Pāvilostā apmēram 50 m no krasta, jūrā viļņi apskalo Pāvilostas Lielo akmeni jeb Jūrakmeni. Tā augstums virs grunts 3,5 m (ūdenī 1,5 m), apkārtmērs – 15 m. Padomju laikā šis akmens bija robežzīme, par kuru tālāk gar jūras krastu ļaudis nedrīkstēja iet.

 Lai arī izskatīijās, ka tur pat jau vien ir, akmens bija diezgan dziļi un mēs neriskējām tuvāk iet. Bija jaunieši,kuri tur aizgāja, bet viļņi tomēr bija palieli un jūra nebija mierīga, tāpēc, droš paliek bailīgs, vērojām akmeni no malas.

Pati jūras mala Pāvilostā akmeņaināka kā Liepājā, ūdens silts, un tā kā tā bija jau mūsu ceļojuma trešā diena, tad gribējās mierīgi baudīt jūru, sauli un mieru!

Piebraukt pie pludmales var pavisam tuvu. Tur stāvlaukums, kuru izmanto arī treileri. Nedaudz uz priekšu arī telšu vietas.  Tornīs,kurā uzkāpjot var redzēt jūru. Skaisti sataisīti celiņi,lai aizietu uz jūru. 

Dzintaru neatradām, bet padzīojot pludmalē pāris stundas , uzkrājām spēku doties tālāk, izbaudījām jūru , sauli un akmeņus ,lai atpūstos!

Skaista vieta ,kur aizbraukt atpūsties. 

Protams Pāvilosta piedāvā arī aktīvitātes uz ūdens, bet mūsu mērķis šoreiz bija tikai mierīga atpūta un pastaiga pa šo skaisto vietu.