Kam paredzētas ģimenes autostāvvietas

Kam paredzētas ģimenes autostāvvietas

14. Sep 2018, 14:19 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Arvien biežāk pie tirdzniecības centiem tiek radītas ģimenes stāvvietas, kas, manuprāt, ir lielisks žests un apsveicami, ka t/c vadība domā par ģimenēm ar bērniem un to, lai tie justos ērti, bet, vai šīs stāvvietas tiešām izmanto ģimenes ar bērniem un, vai tas kaut kā tiek kontrolēts?

Kad nebija vēl piedzimusi mūsu jaunākā meitiņa, īpaši nepārdzīvoju, ka kārtējais taxi savu klientu gaidīja ģimenes autostāvvietā, jo tā ir tuvāk ieejai un noteikti ērtāk kārtējai "blondīnei", kura jāsagaida no "shopinga". Neiespringu par kārtējo Range rover stūrētāju ar zelta pulksteni ap roku, kurš t/c atbraucis biznesa pusdienās, vai arī kādu jauniešu bariņu, kuriem jāpazīmējas vienaudžu vidū ar jauno auto. Tad kaut kā to uztvēru savādāk - lai jau, pastaigāšos ar saviem trim bērniem cauri visai garajai stāvvietai, bet nu tagad šis viss mani noveda līdz asarām vārda tiešajā nozīmē. Es braucu uz autostāvvietu, kura paredzēta ģimenēm ar bērniem, bet tur man priekšā noparkojas 3 auto - luksus klases džips, no kura izkāpj muskoļots vīrietis, protams, bez bērniem, taksometrs, kurš gaidīja klientu un kāda ģimene - omīte ap gadiem 60 un vīrietis ar sievieti ap kadiem 40. Tā nu mēs visi - es un mani četri bērni braucām uz autostāvvietas pašu galu, kur bija daudz brīvu vietu. Kā es jutos? Ka muļķe, kura vēl atkopjoties no operācijas iet saliekusies, kurai grūtības pārvietoties milzīgus gabalus, kā arī iepirkuma ratos novietotais autosēdēklis pa stāvvietas nelīdzenumiem vienkārši kratījās.

Teiksiet, ko gan Tu dari veikalā divas nedeļas pēc dzemdībām? Vēlējos ātri veikt ikdienas pārtikas pirkumus, kā arī aptiekā nopirkt nepieciešamos medikamentus. Tā nu es knapi kustot gāju līdz lielveikalam, kamēr foršais džekiņš džipā pļāpāja pie auto pa telefonu, taksists vēl joprojām gaidīja savu klientu un šī trijotne iepirkās Rimi...

Kam tad īsti ir paredzētas šīs ģimenes autostāvvietas, kuras ir maksimāli tuvu ieejas durvīm? Kam "biezāks auto"? Kas maksā, tam? Vai tās grūti pamanīt un cilvēki, uz kuriem tas neattiecas to vienkārši nezina?

Vai tiešām t/c nebūtu pienākums pakontrolēt, kas tur īsti parkojas? Vai arī tās ir tikai ķeksīša pēc, ka ir, un liekat mums svētu mieru, mēs rūpējamies par ģimenēm ar bērniem, bet, kā tas īsti darbojas - vienalga.

Vai man kā 4 bērnu mammai ir pienākums iet un lamāties ar tiem, kuri negodprātīgi izmanto šīs ģimenes stāvvietas? Pēc iepirkumiem dodoties uz auto, nespēju valdīt asaras. Kādēļ? Grūti pateikt - no fiziskām sāpēm, jo grūti bija iekāpt pat auto, no aizvainojuma, ka mūs vienkārši ignorē un "čakarē" tie, kuri bagātgāki, kuri maksā taksim utt? Nezinu, bet vilšanās bija milzīga.

Mar_Mar Mar_Mar 16. Sep 2018, 23:09

Cik esmu manījusi, tad tajās autostāvvietās lielākoties stāv bez bērniem. Bet tā jau ir iedzīvotāju attieksme pret to, ne velti redzēts, ka arī invalīdu autostāvvietās stāv tie, kuriem nevajadzētu tur būt.
Vai nu nav jāuztver saasināti šo visu vai vienkārši uz veikalu, lai aizbrauc vīrs ar lielākajiem bērniem un uz aptieku var aiziet kādu tuvējo vai aizbraukt, lai nav lielajai cilvēku burzmai jāiet cauri knapi kustoties. Atceros, pati, ka 15 min gājienu pēc dzemdībām gāju sasodīti lēni pat 30 min un bez ķeizara.
Esmu tomēr no tām mammām, kas uzskata, ka pa lielveikaliem nav ko vazāties tik ātri vēl ar tik mazu bērniņu, protams, var būt vajadzība ieskriet, bet visu gan jau var ieplānot ar vīru iepriekš sarunājot, alternatīvas var atrast.

AndaFre AndaFre 16. Sep 2018, 19:50

Ģimenes stavietu galvenie mērķi ir -
# lai var pienācīgi plati atvērt durvis un izcelt no mašīnas bērnu neatsitot durvis pret blakus mašīnu
# lai iepirkšanās ritētu ātrāk un no veikala ar bērniem un iepirkumu maisiņiem līdz mašīnai nebūtu tālu jāiet

Beeeeet daudzi no ļautiņiem tikai redz lielāku stavietu savam dārgajam auto, jā, tā ir realitāte un tiešām par to nesoda un neviens jau nekontrolē vai autokrēsliņš ir vai nav mašīnā vai bez maz vai pie stāvietas nestāv apsargs, bet uzskatu ka to kontrolēt vajadzētu, bet likums jau nenosaka ka vispār tādas stāvietas vajag, tad nu sodīt tādus "dārgos" ļautiņus sodīt nevar. Neesmu īsti redzējusi ka cilvēki bez dārga džipa vai luksus klases auto tur labprātīgi novietu auto, ja nu vien noliek - ātri - ārā un prom.
Es muti nemāku ciet, bet ja man ar 4 bērniem būtu šis jāpieredz, "dārgais" cilvēks dabūtu dzirdēt, ko domāju par viņu un viņa "ģimeni" (var lasīt auto)

Zaiga77 Zaiga77 16. Sep 2018, 17:20

Un tavos rakstos pārāk daudz sitas cauri naids uz bagātākiem cilvēkiem. Visdrīzāk es pat nebūtu pamanījusi kāda kuram mašīna un cik zelta pulksteņi. Un neviens speciāli tieši Tev negrib nodarīt pāri. Gan jau domāja, ka apstājušies uz 5 min un tādas kā Tu negadīsies tajās 5min. Cik saprotu pagātnē ir neizdevušās attiecības ar vienu šādu vīrieti. Palaid beidzot pagātni.

Zaiga77 Zaiga77 16. Sep 2018, 17:11

Droši vien bija jāinformē apsargs, bet no drošības viedokļa man pēc apraksta neliekas, ka biji pietiekami veselā stāvoklī, lai kaut kur dotos vispār. Ja nevari normāli šķērsot stāvlaukumu, sorry, nav īstais laiks tēlot varoni. Pēc gadījuma, kad es “it kā” pēc slimības jutos labi, bet attapos uz zemē uz ielas ar satrauktiem cilvēkiem apkārt, vairs nejokoju ar šādām lietām.
Zāles varbūt būtu grūtāk dabūt, bet pārtiku taču var pasūtīt no internetveikaliem. Un vai patiešām dzīvo uz vientuļas salas? Varbūt šī bija reize, kad kādam palūgt nopirkt tās lietas vai palūgt uz stundu pieskatīt bērnus.

mamma88 mamma88 14. Sep 2018, 23:49

Vel par temu. Skiet,ka pec dzemdibam vel tie hormoni medz trakot,un baigi saasinati visadas nejedzibas var uztvert.
Pec 1.berna es vispar attapos ka no laivas izmesta. Ar ratiniem daudzas vietas tikt nevareja. Cilveki vairums vienmer noignoreja. Rindas tu esi tads pats ka visi. Pa lielam jau esi ari,bet tomer to neertibu ir vairak. Sabiedriskaja joprojam ir kapnes. Tiec ieksa ka gribi. Labi,ka es vinu vairs neizmantoju. Ir bijusi ari situacija sen,ka visi atri salec un skatas vai tu nesisi ratus ieksa pa tam kapnem vai ne. Tada prasnasanas nepatik. Vispar baigi daudz neertibu. Stavvietas ir viens no sikumiem. Latvija vispar nav padomats par ratiem(maminas ar berniem, invalidi utml.).
Starpcitu sodien redzeju rimi lego komplektu, kur bija figurina ar lelliti ratinkresla. Arzemes to visu kaut ka organiskak uztver.

mamma88 mamma88 14. Sep 2018, 22:21

Majas jau kads vinu pieskata, varbut vins tur spelejas utml. Veikala citreiz traci sataisa,lielaks grib saldumus,kas spec.savietoti gar kasem un vel un vel... Tomer tas "smaguma"kategorijas ir nedaudz atskirigas. Un ne visi var atstat majas pieskatit.

lauvinja lauvinja 14. Sep 2018, 22:00

Par ģimenes kasēm nekasos, man šis dalījums liekas lieks, jo kāda atšķirība vai tev bērns pie sāna bodē, vai gaida nepacietīgi mājās?

lauvinja lauvinja 14. Sep 2018, 21:58

MAn nav tik daudz liekas enerģijas, lai cīnītos ar šiem nekauņām. Varu nolikt auto arī citur, ne tikai tagad, bet arī tad, kad man bija zīdainis.Bet visatļautība LV ir ierasta lieta, ko lai dara, ja daļai salmi galvā?

mamma88 mamma88 14. Sep 2018, 21:21

Man sita kadreiz besija maminu kases,kuras regulari pensionares lida. Es saprotu,ka liela dala neorentejas taja visa,bet ne visi. Tagad pasapkalposanas kases paldies dievam ir,un rindas tik pat ka negaidu.
Skiet,ka bija jabut autokreslinam masina, lai varetu tur turet auto.