Beverīnas labirinti - lieliska diena ģimenei

Beverīnas labirinti - lieliska diena ģimenei

13. Jun 2020, 22:51 Runner Runner

115km no Rīgas. Nodarbe visai dienai. Interesanti visai ģimenei.

Beverīnas labirinti - lieliska vienas dienas ekskursija ģimenei ar bērniem.

Esam rīdzinieki ar diviem samērā maziem bērniem – 1 un 3 gadi, līdz ar to brīvdienu galamērķus izvēlamies pēc iespējas tuvāk Rīgai vai arī ne ilgāk kā 1-1.5h braucienā, jo tieši tik mēs visi spējam izturēt J

Beverīnas labirinti atrodas Beverīnas novadā, netālu no Valmieras. Aptuveni 115km no Rīgas. Beverīnas labirints ir kāda ļoti uzņēmīga cilvēka izveidots koka skulptūru parks.

Cenas, manuprāt, ļoti demokrātiskas, jo apmeklējot parku ir jūtams milzīgais darbs, kas ir ieguldīts pie katras koka skulptūras un spēles:

6euro pieaugušajiem

4euro bērniem (2-17gv.)

Par šo biļetes cenu ir pieejams viss parks, kas ir sadalām tādās kā 4ās daļās.

 

Lielais pasaku mežs

Taka cauri mežiņam, kur ir raganas mājiņa, dažādi mošķi kokos un celmos. Mežiņš nav liels, bet 3gadīgam bērnam likās ļoti iespaidīgs.

 

Labirints

No krūmiem izveidots tiešām iespaidīgi liels un garš labirints, kur, ejot cauri aiz katra, līkuma ir sastopama kāda koka skulptūra. Šeit gan jāpiemin, ka visas skulptūras ir par un ap kailumu, sieviešu un vīriešu padarīšanu un bērnu rašanos. Mani mazie protams īsti vēl nesaprata kas tas ir un priecājās par skriešanu cauri līkumiem, bet ja bērni ir jau lielāki, tad varbūt, lai mamma un tētis šo iziet bez bērniem, ja vien neesat gatavi atbildēt uz daudz jautājumiem :)

 

Skulptūru parks

Vislielākā teritorija ir ar dažādām koka skulptūrām, multfilmu varoņiem, dzīvniekiem un ļoti aizraujošām koka prāta spēlēm, kopā ap 60. Ja vēlaties katru no tām izmēģināt, tad noteikti iesaku ņemt līdzi savas pusdienu sviestmaizes.

 

Iekštelpu spēles

Ir divas iekštelpas, kur arī ir atrodamas dažās prāta spēles, ļoti interesanti novada suvenīri, kā arī koka mājiņa, kur mazajiem spēlēties. Jāpiemin, ka arī ārā ir liela 2 stāvu mājiņa, kur bērni var rāpelēties un darboties.

 

Ieteikumi, braucot uz parku:

* Parks atrodas pļavā un tam tuvumā un pašam par sevi nav nekādas ēdināšanas iespējas, tādēļ iesaku paņemt līdzi bērniem kādas uzkodas, jo visa parka apmeklējums aizņem vismaz  3-4h. Kā arī pirms tam izplānojat, kur dosieties papusdienot pēc parka apmeklējuma.

* Noteikti apskatiet un iegādājaties kādus no suvenīriem, jo to ir daudz un dažādi, jo šķiet ka katrs novada amatnieks ir iedevis kādu no saviem darbiņiem, lai izliktu suvenīru stendā. Mūsu ledusskapi rotā apgleznotie Beverīnas akmeņu magnētiņi.

* Dienas otrajā daļā pēc parka apmeklējuma noteikti iesaku piebraukt un apskatīt Zvārtes iezi. (apmeklējums bez maksas).

* Kā arī ja dodaties mazā ekskursijā pa Valmieru un Gaijas stāvkrastu, tad izmēģināt sajūtu Taku. (bez maksas)