“3 in 1” – mamma, skolotāja un DJ

“3 in 1” – mamma, skolotāja un DJ

18. Jun 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieva Jansone-Pīlāce ir 3 bērnu māmiņa, kura strādā Rīgas Raiņa vakara (maiņu) vidusskolā par angļu valodas skolotāju kopš 2004. gada, un paralēli pamatdarbam, kopš atgriešanās no pēdējā bērnu kopšanas atvaļinājuma, strādā Wattsenglish Baltic komandā kā metodiķe. Viens no dzīves lielākajiem vaļaspriekiem vienmēr ir bijusi aizraušanās ar mūziku, tāpēc aktīvā māmiņa nu jau 5 gadus brīvajā laikā darbojas kā DJ vairākos populāros naktsklubos un spēlē saviesīgos pasākumos Rīgā, kā arī citās Latvijas pilsētās.

Ieva ir precējusies un kopā ar vīru audzina 3 atvases — meitu, kurai ir 9 gadi un gandrīz trīs gadus vecus dvīņus. Par to, kā apvienot ģimenes dzīvi ar darbu, Ieva saka: “Tas nav vieglākais uzdevums, bet tajā pašā laikā man ir grūti nosēdēt uz vietas, tāpēc, jau esot bērnu kopšanas atvaļinājumā, laiku vienmēr ir izmantojusi pilnvērtīgi.” Piemēram, gaidot pirmo bērniņu, Ieva ieguva auto vadītājas apliecību, savukārt, esot dekrēta atvaļinājumā ar dvīņiem, Ieva absolvēja Rīgas DJ skolu.” Atgriežoties no atvaļinājuma, Ievai bija liela vēlme likt savas iegūtās zināšanas praksē.

 Par to, vai, piepildot savus personīgos sapņus, netiek apdalīta uzmanība bērniem, Ieva norāda: “Katram cilvēkam ir nepieciešams pilnveidoties, attiecīgi ir svarīgi ikdienā nodoties  lietām, kas sagādā prieku, jo tās bagātina redzesloku un gūtās zināšanas var nodot tālāk bērniem. Protams, ka, nodarbojoties ar tik daudzām lietām paralēli, mēdz trūkt laika, un reizēm nav viegli savienot darbus ar ģimenes dzīvi. Pateicoties vīra atbalstam un rūpīgai plānošanai, var rast laiku arī kvalitatīvai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni, piemēram, ceļojot, atpūšoties pie dabas, vai vienkārši kopīgi pusdienojot, ēdot mājās gatavotu ēdienu.”

 Stāstot par to, kāpēc Ieva izvēlējas strādāt par angļu valodas skolotāju ne tikai skolā, bet papildus arī Wattsenglish Baltic, Ieva saka:

 “Tā kā man pašai ir mazi bērni, man gribējās uzzināt vairāk par efektīvām metodēm, kas rosinātu interesi bērniem apgūt angļu valodu. Mēs šobrīd dzīvojam globālā sabiedrībā, kurā ir neierobežotas iespējas ceļot pa visu pasauli, kas nozīmē, ka mūsu bērni agri vai vēlu nonāks saskarē ar cilvēkiem no dažādām valstīm, un radīsies nepieciešamība ar viņiem sazināties. Mūsdienās ar vienas valodas zināšanām nepietiek, tāpēc uzskatu, ka angļu valodas prasmes jāsāk apgūt kopš mazām dienām. Wattsenglish mācību metode ir  brīnišķīga ar to, ka, uzsākot mācības tik agrīnā vecumā, bērns apgūst valodu līdzīgā veidā kā dzimto, respektīvi, valoda tiek mācīta kontekstā (netulkojot vārdus latviešu valodā, bet gan izmantojot mīmiku, žestus, kā arī liekot uzsvaru uz valodas apguvi caur dažādām aktivitātēm — spēlēm, dziesmām, rotaļām, kas ir atbilstošas bērnu vecumposmam, kā arī kas rosina interesi iesaistīties, atdarināt un atkārtot dzirdēto leksiku svešvalodā). Tāpat bērni labprāt skatās aizraujošās video filmiņas, kas ir Wattsenglish metodes neatņemama sastāvdaļa, tādējādi turpinot mācīties arī pēc nodarbībām. Jo agrāk sāk mācīties svešvalodu, jo veidojas labāka valodas izjūta.”

“Gatavojoties nodarbībām, parādīju arī saviem bērniem Wattsenglish mācību video Youtube kanālā. No sākuma mana vecākā meita nesaprata, kāpēc metodes galvenais varonis Stīvs katrā video vairākas reizes atkārto jaunapgūstamos vārdiņus, bet pēc kāda laiciņa, kad bija noskatījusies jau vairākus video, meitiņa sāka atkārtot vārdus kopā ar Stīvu un, pateicoties vārdiņu atkārtošanas posmam un interesantajiem, atraktīvajiem videoklipiem, pamazām pilnveidoja vārdu krājumu angļu valodā.”

Ievas smejoties saka: “Lielākais ieguvums maniem bērniem ir tas, ka viņiem ir priekšstats gan par jaunākajām tehnoloģijām, kuras izmantoju DJ darbā, gan arī par jaunākajām angļu valodas mācību metodēm, jo, regulāri mājās gatavojoties darbam, bērniem ir bezmaksas piekļuve mūsdienīgākajiem resursiem.”

Ievas moto, kas virza ikdienā uz priekšu – “Dzīvo ar prieku – interesējies par lietām, kuras Tevi saista, pilnveidojies un ej līdzi laikam!"

Ligita Ligita 01. Dec 2021, 10:16

Sieviete, kurai 43 gadi, staigā kā spoks ar pinkām uz galvas, saplēstām zeķbiksēm un angļu valodas stundas Raiņa vidusskolā vada dzērumā vai uz smagām pohām. Vai tiešām tas ir tas cilvēks, par ko vērts rakstīt rakstus, lai parādītu, kāda viņa māte varone??? Viņas dzīve ir 80% laika pavadīt dzērumā un pīpējot zāli...