Psihoterapeite: vērts palūkoties abās laukuma pusēs

Psihoterapeite: vērts palūkoties abās laukuma pusēs

05. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pat cītīgā ģimenes dzīves plānošana var radīt vilšanos, ja apkārtējie nesniedz atbalstu.Situāciju komentē RSU Psihosomatikas Medicīnas un Psihoterapijas klīnikas ārste-psihoterapeite, Dr.Maija Šetlere.

Fragments no stāsta:

Man ir tā, ka draugi noversās tad, kad 18 gados paliku stāvoklī. Lai gan bijām izdomājuši precēties vēl pirms uzzinājām, ka būs mazais, no manis visi novērsās. Skolā mani sauca nepiedienīgos vārdos, lai gan biju precējusies.

Ilgi nedomājot, aizgāju pie skolas vadības un izņēmu dokumentus no skolas. Kā rezultātā mācības iekavēju uz 3 gadiem. Pabeidzu tikai 2011. gada maijā, būdama stāvoklī ar otro mazuli. Par ko esmu LEPNA. Neko nenoželoju no tā, ko esmu sasniegusi ģimenes jomā savos 24 gados. Maniem klases biedriem, kuri mani noniecināja, nav ne bērnu, ne mīlošas ģimenes un varbūt nekad nebūs.

Esmu sapratusi to, ka ir jābūt stingram raksturam, lai pārdzīvotu sāpes, pazemojumu un nicinājumu. Novēlu visiem stingru raksturu un izturību.


18 gadu vecumā pieņemtais lēmums dibināt ģimeni un laist pasaulē bērniņu ir bijis Jūsu apzināts lēmums, kādu pieņem pietiekami nobriedusi personība, par ko arī liecina tas, ka šobrīd esiet laimīga divu bērnu mamma un lepojieties ar saviem bērniem un mīlošo ģimeni.

Tai pat laikā, kad pieņēmāt šo savas dzīves nozīmīgo lēmumus, skolā saskārāties ar draugu novēršanos un skolasbiedru nesapratni, kas izpaudās kā nepieņemšana, pazemojums un nicinājums. Iespējams, draugiem bija grūti pieņemt, ka kāds „atkrīt no bara” viņiem tai brīdī vēl svešā veidā, jo apprecoties un gaidot bērniņu, Jūs esiet pieņēmusi jaunas lomas – būt sievai un mātei. Iespējams, kaut kādā mērā bija mainījusies arī Jūsu attieksme pret iepriekšējo dzīvi (būt skolniecei un draudzenei), ko sajuta skolasbiedri un neapzināti par to dusmojās, savu attieksmi un jūtas paužot ar novēršanos.

Brīžos, kad pēkšņi rodas sajūta – mani nesaprot –, varbūt vērts palūkoties, kas ir mainījies „laukuma abās pusēs”.

Lasi šeit konkursam "Parunāsimies!" iesūtīto blogu Reiz viss ir piegriezies

Dr. Maija Šetlere

Ārsts psihoterapeits

RSU Psihosomatikas klīnika atrodas Rīgā, Kapseļu ielā 23 (Pārdaugavā)

Papildu informācija: 67625655, info@psihosomatika.lv 

www.psihosomatika.lv