DISKUSIJA - KONKURSS: Mazuļa jaukta ēdināšana - dalies pieredzē!

DISKUSIJA - KONKURSS: Mazuļa jaukta ēdināšana - dalies pieredzē!

11. Mar 2017, 13:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikvienai māmiņai ir tiesības izvēlēties, kā tieši ēdināt savu mazulīti, un neviens viņas izvēli nedrīkst ietekmēt. Dažkārt, gribot bērniņam sniegt to labāko, mēs ar visiem saviem spēkiem cenšamies mazulim piedāvāt savu krūts pienu, bet gadās, ka tomēr - objektīvu iemeslu dēļ, viņam ar to nepietiek. Tad mazulis tiek ēdināts jaukti - gan ar māmiņas krūts pienu, gan arī ar mākslīgā piena maisījumu no pudelītes. Jaukta mazuļa ēdināšana ir visai aktuāla tēma, jo ne katra no mums var jau no mazuļa dzimšanas ēdināt viņu ar krūti.

Vai arī tev ir pieredze ar jauktu mazuļa ēdināšanu?

Kāda bija tavu tuvinieku attieksme pret šo izvēli?

Kā pati nonāci pie secinājuma, ka tieši šis variants ir tev un tavam mazulim labākais?

Dalies pieredzē tepat, komentāru joslā!

Balva

Wooly Organic lācītis- mīļlupatiņa

20170309214126-97935.jpg

Mīkstā un pūkainā bio kokvilnas rotaļu lupatiņa ir lielisks draugs mazulim miedziņa laikā, tā nomierina un palīdz iemigt, rada mammas drošības un klātesamības sajūtu. Tai ir piestiprināts koka zobgrauznis, kas atvieglo zobu nākšanas sāpes. Zobgrauzni iespējams aizstāt ar knupīti, jo līplentes stiprinājums ļauj to viegli pielikt un noņemt.

Balvas ieguvēju paziņosim 13.martā

Skaties jaunāko Māmiņu Kluba TV raidījumu jau šajā svētdienā, būs arī sižets par jauktu mazuļa ēdināšanu, kurā Roberta māmiņa Diāna dalīsies savā personīgajā pieredzē!

Uz tikšanos TV ekrānos!

Māmiņu Klubs

Klintasmamma Klintasmamma 12. Mar 2017, 11:18

Ar Klintu pēc dzemdībām satikāmies BKUS Neonataloģijas nodaļā, drīkstējām gulēt vienā palātā un mana meita beidzot bija līdzās, beidzot jutos kā māte, kas spēj viņai būt noderīga, taču itin ātri atkal "salūzu", jo meita varēja izsalkumā raudāt līdzās pilošai krūtij, viņu tā itin nemaz neinteresēja. Arī pudelīte interesēja gaužām maz, jo meitiņai nepietika spēka, lai apēstu nepieciešamo daudzumu. Svars vēl aizvien samazinājās un meitas degunā tika ielikta zonde. Ik pēc 3 stundām mazo bija jābaro, iepriekš atslaucot pienu, tad ielejot to pudelītē, izbarojot tik, cik bērns var apēst, atlikumu lēnām laižot iekšā pa zondi. Tas ir grūti gan fiziski, gan arī tāpēc, ka prusaki galvā nebeidz atkārtot to, cik nepilnvērtīga māte esi, jo nespēj savu bērnu pabarot "normāli". Es biju slikta māte, jo itin drīz šķita, ka mana piena nepietiek un mazajai jāievieš maisījums, tā nu ik pa brīdim kādus 20 ml mana piena viņas ēdienkartē aizvietoja Aptamil. Man tās bija papildus miega minūtes naktīs, jo maisījumu BKUS māsiņa gatavoja manā vietā. Tā likās kā svētlaime pēc piena atslaukšanas=pilināšanas trijos naktī, kad šķiet, ka tas ir pazudis uz mūžiem. Tuvinieki to pieņēma, priecājoties, ka man ir kļuvis vieglāk, viņi nenosodīja, nepamācīja un nejaucās, lai gan atzīšos, ka toreiz būtu bijusi ļoti rupja pret katru, kas uzdrošinātos mani pamācīt, kā barot MANU meitu. Klintai maisījums garšoja ne sliktāk par pienu un tā kā bērna labsajūtu lielā mērā ietekmē notiekošais vēderiņā un arī tas, cik laimīga un atpūtusies ir mamma, maisījums bija mūsu glābiņš un labs draugs😀

SauleDace SauleDace 12. Mar 2017, 07:40

Ari man diemžēl nepietiek sava pienina, mazulim jau dzemdibu nama deva maisijumu klat. Pec piedzimšanas man betnu māsiņa pazinoja, ka mani krūšu gali esot par maziem un berns nevar sanemt, tāpēc lika nopirkt krūšu uzgalus, ar tiem nocakarejamies, bet berns tapat neko isti neizeda un kliedza nonemot no krūts. Majas turpinājām dot maisijumu un kruti, nonākot slimnica ar citu probleminu sakam mazo svert un.izrādās dažreiz mazais no krutim speja izest tikai 30 ml, kas protams ir nepietiekami. Ari esmu izmēģinājusi visu kas pavairo pieninu, mazliet piens palicis vairak kops dzeru ķimeņu teju litriem, bet mazulis jau ari aug un ari ar šo mazliet vairak viņam nepietiek. Ģimenes ārste gan kattreiz saka, ka jāmēģina tikt vaļā no maisijuma, joprojam nesaprotu ka vinai tas skiet iespejams un tapec turpinu bērniņu barot jaukti. No apkartejiem attieksme ir atbalstoša, tik katrs arsts ko sanak apmeklet uzskata par nepieciešamu pateikt, ka jabaro pasai nevis ar maisijumu.