Kāpēc bērniņš tevi mīl?

Kāpēc bērniņš tevi mīl?

14. Mar 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar tavām rūpēm un siltajiem glāstiem mazulītis sajūt māmiņas mīlestību, taču noteikti ir reizes, kad šīs pašas siltās rokas nolaižas, jo nespēj saprast iemeslu, kāpēc bērniņš raud, un viņu nomierināt.

Tad der atcerēties šos piecus iemeslus, kāpēc mazulītis tevi mīl, lai iegūtu restartu turpmākajam un pārdzīvotu mazos grūtos mirkļus ar negulētajām naktīm un uztraukumiem par mazuli.

Tava balss un smarža viņam ir visskaistākā pasaulē

Savu māmiņu bērniņš atpazīst uzreiz. Jau uzreiz pēc dzemdībām, kad mazuļa redze vēl ir vāja, mazulis reaģē uz māmiņas nomierinošo balsi, pagriežot galvu māmiņas virzienā. Tas tāpēc, ka viņš savas mammas balsī ir klausījies jau visus iepriekšējos deviņus mēnešus, kamēr vēl atradās puncī, tāpēc to uzreiz atpazīst. Gluži kā ar tavu smaržu, kuru mazulītis atpazīs vienmēr.

Tu esi tā, kas viņu pabaro

Neatkarīgi, vai tu bērniņu zīdi ar krūti vai arī baro ar piena maisījumu, barošanas reizes viņam nozīmē daudz vairāk kā tikai izsalkuma remdēšanu. Katra barošanas reize mazulītim ir kā signāls, ka māmiņa par viņu parūpēsies, sasildīs savās rokās. Tas bērniņam rada drošības sajūtu.

Tava seja viņam ir visskaistākā

Jaundzimušais daudz laika pavada miedziņā, bet nomoda brīžos ēd. Barošanas laikā bērniņam ir ciešs kontakts ar savu māmiņu, un tā laikā viņš vēro tavu seju. Jaundzimušā bērniņa redzamības lauks ir no 20 līdz 25 cm, un tieši tik tālu no bērniņa barošanas laikā atrodas tava seja, tāpēc viņš piefiksē tavu smaidu, tavas siltās un mīlošās acis. Bērniņām tās ir visskaistākās pasaulē.

Tu viņu nomierini

Ņemot bērniņu rokās viņu nevar izlutināt, kā to dažkārt var dzirdēt sakām citus. Neatkarīgi no tā, ko saka vecākā paaudze, esi klāt mazulim brīžos, kad viņš ir kreņķīgs un raud, nomierini viņu. Esot klāt, bērniņam radīsi lielāku drošības sajūtu un viņš būs drošs, ka, lai arī kas notiktu, vistuvākie cilvēki viņam būs līdzās un palīdzēs.

Tu esi viņa patvērums trokšņainajā pasaulē

Atceries, ka bērnam atrašanās sabiedriskās vietās, veikalos, kuros skan skaļa mūzika, apkārt ir daudz cilvēku, rada trauksmi un var izraisīt arī miega problēmas. Pēc tam, kad esat bijuši veikalā, apmeklējuši ārsta praksi vai arī bijuši citās sabiedriskās vietās, mazulis ir noguris no apkārtējā trokšņa, tāpēc vēršas pie tevis. Tāpēc reizēs, kad jūti, ka mazulis ir nemierīgs, noguris no apkārtējās vides, ņem viņu rokās un samīļo, lai viņš justos droši un nomierinātos.