Kādu atbalstu var sniegt PEP mamma?

01. Mar 19:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojoties māmiņas lomai, ikvienai no mums kādreiz var būt nepieciešama palīdzība. Daudz noderīgas informācijas var iegūt topošo vecāku kursos, dzemdību laikā blakus atrodas vecmāte un ārsts, bet kādu atbalstu var sniegt PEP jeb pirmās emocionālās palīdzības mamma?

Galvenais PEP mammas darba uzdevums un mērķis ir atbalstīt vecākus, lai varētu veicināt cieņpilnu un drošu piesaisti starp vecāku un bērnu. Kā norāda PEP mamma, zīdīšanas konsultante, Māmiņu Kluba lektore Baiba Kauliņa, PEP mamma sniedz profesionālu emocionālo atbalstu vecākiem ar bērniem no mazuļa piedzimšanas līdz pat bērna pilnu trīs gadu vecumam.

Vai zināji, ka lielākā daļa PEP mammu ir arī zīdīšanas konsultantes?

Nereti tieši dažādi emocionālie bloki ir šķēršļi tam, lai varētu izdoties sekmīga zīdīšana, tāpēc arī šajā jautājumā atbalstu var sniegt PEP mamma, jo lielākā daļa no tām vienlaikus ir arī zīdīšanas konsultantes. Savukārt, zinot zīdīšanas tehnisko pusi, PEP mamma var sniegt atbalstu arī krūts barošanas noslēgšanas posmā. Tāpat arī PEP mamma var palīdzēt ar padomu par bērniņa aprūpi, hendlingu, jo īpaši jaundzimušā pirmajās dzīves dienās, kad jaunajiem vecākiem viss vēl ir jauns un nezināms.

PEP mamma – pavadonis māmiņas jaunajā dzīves ceļā

PEP mammu vari atrast www.pep.lv.