Kādam jābūt jaundzimušā apģērbam?

Kādam jābūt jaundzimušā apģērbam?

07. Nov 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Drēbīšu piedāvājums veikalos ir ļoti plašs un mazuļu apģēbu ražo ikviens, kuram vien nav slinkums. Tomēr, izvēloties savam bēbītim pirmās drēbītes, jābūt vērīgam, lai neiegādātos apģērbu, kas būs ne tikai nepraktisks, bet arī neērts.

Bērniņa pirmie dzīves mēneši ir pielāgošanās laiks, kad mazulītis cenšas tikai sarast ar lielo pasauli un tās kairinājumiem, tāpēc vecākiem ir jārada mazajam maksimāls komforts un aizsardzība. 

Esam apkopojuši padomus, kādam jābūt jaundzimušā apģērbam.

Visiem materiāliem, no kuriem izgatavotas bēbīša drēbes, jābūt dabiskiem. Tas nozīmē - nekādas sintētikas! Mazuļa pirmajiem bodijiem, biksītēm, krekliņiem jābūt no mīksta materiāla, un bez iekšējām vīlēm.

Ej ar līkumu spilgtām krāsām! Centies sarūpēt savam mazulītim gaišas krāsas, baltu, pasteļtoņu apģērbu. Pirmajos mēnešos bērniņam nav vajadzīgs spilgtas krāsas apģērbs, tāpat, ne vienmēr vari būt pārliecināta, ka košās krāsvielas ir pilnībā nekaitīgas un neradīs bērniņam alerģiju.

Izvēloties jaundzimušajam apģērbu, primārais nosacījums ir nevis stilīgums, bet gan ērtība un vienkāršība. Jo mazāk apģērbam vīļu, nošuvju, jo mazāk arī kairinājuma jutīgajai ādiņai. Tas nozīmē, ka bērniņš nenoberzīs savu maigo ādiņu uz šuvēm. Tāpat arī centies izvēlēties apģērbu, kuram ir mazāk podziņu un aizdaru, jo tas atvieglos mazulīša apģērbšanas procesu, par ko bērniņš būs tikai pateicīgs.

Bērna apģērbam nekādā gadījumā nedrīkst būt sīku detaļu, kuras tas varētu noraut un apēst. Piemēram, pērlītes, fliteri, sīkas podziņas - tas viss ir lieki!

Pirms velc mugurā savam bērniņam apģērbu, to noteikti izmazgā ar bērnu apģērbam piemērotu mazgāšanas līdzekli, un izgludini. Tas attiecas ne tikai uz lietotu apgērbu, kuru esi iegādājusies lietotu preču veikalā, un aizlienētām drēbītēm, bet arī uz pilnīgi jaunu apģērbu!

LAI SKAISTI KOPĪGIE PIRMIE DZĪVES MIRKĻI!