Kā mainījās Tava bērnu acu un matu krāsa?

Kā mainījās Tava bērnu acu un matu krāsa?

16. Oct 2017, 08:42 FejuFeja FejuFeja

Vakar vakarā ar savu vīru sākām prātot, kā, diez, ar laiku mainīsies mūsu jaunākās atvasītes matu un acu krāsa? Dēls piedzima ar zilām acīm un tumšiem matiem, kas pirmā gadiņa laikā nomainījās pat līdz ļoti gaišiem, gandrīz blondiem. Savukārt tagad, četru gadu vecumā viņš kļuvis par “Latvijas pelēko” ar zaļganbrūnām acīm. Acu un matu krāsas ziņā dēls tagad ir vīra kopija.

Atšķirībā no brāļa, meitiņa piedzima salmu gaišiem matiem un zilām acīm. Un tagad vienpadsmit mēnešu laikā nekas nav mainījies.

Gan es pati, gan vīrs ir no jau tā sauktās latviešu tipiskās sērijas ar pelēkbrūniem matiem un zaļganām acīm, savukārt mūsu ģimenēs ir dažādu matu un acu krāsu sajaukums- sākot no brūni melnām acīm līdz rudzupuķu zilām, sākot ar ogļu melniem matiem, beidzot ar blondi rudiem.

Kāda būs mūsu Fejiņa, kad paaugsies? Vīrs saka, ka blondi mati var saglabāties, savukārt es es sliecos domāt, ka gēnos ieliktais tumšais pigments ņems virsroku un ar laiku mati paliks tumšāki.

Ar kādu matu un acu krāsu piedzima jūsu bērni un uz kā tā pirmo dzīves gadiņu laikā nomainījās?

kerstyna kerstyna 16. Oct 2017, 21:38

Pati esmu dabiska tumšmate ar zaļām acīm. Abi manu dēli maziņi bija ar zilganpelēkām acīm un Latvijas pelēkajiem matiņiem. Nu vecākais ir tumšmatis ar pelēkām acīm, bet jaunākais joprojām Latvijas pelēkais, bet nu jau ar zaļpelēkām acīm 😀 un tāāādām skropstām.. abi 😀