Baseins - zīdainim nepatīk...

Baseins - zīdainim nepatīk...

29. Dec 2014, 12:19 kas_tas_tads kas_tas_tads

Sveikas māmiņas!

Gribēju padalīties ar savu pieredzi un varbūt lūgt kādu jūsu padomu.

Manu mazulīti (4.5 mēneši) ārsts nosūtīja uz peldināšanu baseinā, jo cīnamies ar asimetriju - tā nu jāiet. BET.. Bijušas jau pāris nodarbības, bet bērns vienkārši visu nodarbības laiku histēriski raud. Nekas viņu nevar nomierināt, vien tikai, ja paņemu rokās, bet ieliekot ūdenī atkal asaras pa gaidu un bļauj nežēlīgi. Tad nu nesaprotu, ko darīt un kā mazajai palīdzēt...

Nesaprotu, vanniņa (mājās gan ir tikai mazā zīdaiņu vanniņa) viņai tīri labi patīk. Nu turās pie vanniņas malas, bet vismaz neraud :) Bet baseins...

Kāda ir bijusi jūsu pieredze ar zīdaiņa peldināšanu, kā viņam padarīt šo procesu priecīgu?

P.S. Bilde no interneta plašumiem.

helliite helliite 29. Dec 2014, 12:40

Bet baseinā atrodies vienlaicīgi ar bērnu?
Kad vedu savējo uz pērļu vannām, tad paskatījāmies arī kā citi plunčājas baseinā- mamma vai tētis bija ūdenī vienlaicīgi ar bērnu, tādejādi viņam ir arī drošības sajūta, jo vismīļākie ir blakus..
Vai Jums mājās ir arī lielā vanna vai tikai duša?
Ja ir arī lielā vanna, tad noteikti liec lielajā, lai pierod pie plašumiem 😀

Noteikti pajautā arī dakterim kādu alternatīvu- masāžas vai ko tādu, jo ja bērns nevar atbrīvoties un nomierināties, diezin vai tas nāks par labu.. Un baseinu varat pamēģināt nedaudz vēlāk, kad mazulis būs paaudzies nedaudz. Vai, kad jau sēdēs, tad var sākt iet uz tiem seklajiem baseiniņiem, kur mazulis sēž ūdenī un spēlējas, sākumā, kamēr aprod..
😀

kas_tas_tads kas_tas_tads 29. Dec 2014, 05:09 pelleelina

Paldies par iedrošinājumu! 😀

lauvinja lauvinja 28. Dec 2014, 15:45

Ved uz baseinu, kur nodarbības vada fizioterapeits, bet baseinā bērns ir kopā ar pieaugušo. Vai palūdz lai ierāda kā bērnu peldināt mājās vannā.