ALĪNA: Apmeklējiet dzemdību sagatavošanas kursus arī tad, ja šķiet, ka daudz ko zināt

ALĪNA: Apmeklējiet dzemdību sagatavošanas kursus arī tad, ja šķiet, ka daudz ko zināt

08. Mar 2017, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visas grūtniecības laikā mani mocīja spēcīga toksikoze.  Dēļ tā mans stāvoklis kļuva tiešām neparedzams, un es ilgi ķēru mirkli, kad kļūs vieglāk. Bet pēc tam sapratu, ka jau drīz jādzemdē, saņēmos un pierakstījos uz dzemdību sagatavošanas kursiem.

Tas notika ar manas labas paziņas Ļenas ziņu, ar kuru mums vienāds grūtniecības laiks. Viņa teica, ka padomās par kursiem Māmiņu Klubā un atsūtīja man informāciju par kursiem, aicinot uz tiem arī mani.

Es palasīju. Man iepatikās, ka te ir veselam mēnesim lekciju plāns - 4 nodarbības, kurās pastāsta pamatlietas. Man gribējās savu zināšanu bāzi papildināt. Es sapratu, ka kaut ko zinu un atceros, jo starpība starp jaunāko māsu ir 17 gadi, un, protams, man bija svarīga loma viņas audzināšanā.

Rezultātā Ļena mudināja mani pierakstīties uz kursiem, bet es  - savu draudzeni Nadju. Tā nu arī devāmies trijatā uz kursiem. Uz to brīdi man bija 32.ā grūtniecības nedēļa.

Tiesa, viņas, atšķirībā no manis, pirmo nodarbību - krūts ēdināšanas, neizlaida. Bet es, diemžēl, saslimu. Bet viņu atsauksmes bija labas. Teica, ka viss ir sarakstīts burtnīciņā.

Labi, ka katru no lekcijām, nepieciešamības gadījumā var apmeklēt atsevišķi. Iespējams, es vēl pagūšu uz krūts ēdināšanas nodarbību nokļūt.

Un lūk arī pienāca otrā lekcijas diena. Es atnācu uz Māmiņu Klubu pirmo reizi. Mani priecīgi sagaidīja, ar mani uzreiz iepazinās, parādīja, kur kas atrodas, kur var padzert tēju vai kafiju. Ļoti atsaucīgs personāls. Neļāva man apjukt.

Telpa, kurā notiek lekcijas, arī ļoti patika. Es pārdzīvoju par to, vai varēšu nosēdēt divas lekcijas stundas, bet izrādījās, ka var sēdēt uz krēsla, ja tā ir ērtāk, un var arī iekārtoties uz pufa. Ērti!

Lekciju "Rūpes par jaundzimušo" vadīja Alika Sorokina. Viņa padalījās lielā noderīgas informācijas daudzumā. Personīgi man īpaši svarīgi bija zināt, kā rūpēties par bērnu pirmajās 10 dzīves dienās, kad esam mājās no slimnīcas. Kā pareizi viņu ņemt rokās. Šajā lekcijā es uzdevu visvairāk jautājumu, kas mani satrauca. Un uz visiem jautājumiem saņēmu atbildes, kas mazliet nomierināja.

Tālāk bija lekcijas ar Rīgas Dzemdību nama vecmāti Baibu Zelku. Te es uzdevu jau maz jautājumu, vairāk sēdēju un klausījos. Bija daudz praktiskas informācijas. Personīgi man interesēja, ko tieši jāņem līdzi uz dzemdību iestādi, tāpēc, ka informācijas ir daudz, tā ir atšķirīga, gribējās saprast, kas ir lieks. Mums visu pastāstīja koncentrēti. Tāpat man īpaši interesēja, kā atšķirt viltus kontrakcijas no īstām, kā izturēties un ko darīt dzemdību laikā utt.

Visas lekcijas bija pirmdienās no 15:00 līdz 17:00 - man tas ir ļoti ērts laiks, jo no rītiem man parasti dēļ toksikozes nav laba pašsajūta, bet jau tuvāk pēcpusdienai kļūst vieglāk.

Neskatoties uz to, ka pati braucu ar auto, uz kursiem mani veda un no tiem veda mājās vīrs, bet, kad to nevarēja, es izmantoju taksometra pakalpojumus, kas bija izdevīgāk kā braukšana un automašīnas novietošana centrā stāvvietā.

Tagad viena mana radiniece plāno grūtniecību, un viņai jau ieteicu doties uz dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā, tiklīdz viņai viss izdosies. Iesaku arī citiem.

Pat, ja jums šķiet, ka jūs daudz ko zināt, dzirdēsiet daudz noderīgas informācijas, un nenožēlosiet, ka tērējāt savu laiku un naudu uz lekciju apmeklējumiem.

Par jaunām satikšanās reizēm Māmiņu Klubā!

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI

20130821112346-48089.jpg

SESTDIENĀS

NO 11.MARTA

12:00 - 14:00

PIERAKSTĪTIES

OTRDIENĀS

NO 14.MARTA

18:00 - 20:00

PIERAKSTĪTIES

DZEMDĪBAS - ĶEIZARGRIEZIENS

NO 15.MARTA

18:00 - 20:00

PIERAKSTĪTIES

 

 20170307130151-17152.jpg