Kā pareizi uzsildīt atslaukto māmiņas krūts pienu?

Kā pareizi uzsildīt atslaukto māmiņas krūts pienu?

19. Apr 2012, 14:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mātes piens mazuļa pirmajā dzīves gadā ir labākais, ko māmiņa var sniegt savam mazulim. Ja pieniņu māmiņa atslauc, tad kā to pareizi uzsildīt? Konsultē krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

Lai piens saglabātos svaigs, vislabāk to uzglabāt īpašos plastmasas piena uzglabāšanas trauciņos. Tāpat var lietot arī piena sasaldēšanas maisiņus. Neaizmirsti uz iepakojuma norādīt pieniņa savākšanas datumu pirms piena likšanas ledusskapī vai saldētāvā, atceroties, ka jāsāk piens lietot sākot ar vecāko.

Lai piens ledusskapī paliktu svaigs, jāzina, cik silts ir ledusskapī. Ja ledusskapī nav iebūvēts termometrs, tad vari izmērīt to ar parasto istabas termometru,ko var iegādāties saimniecības preču veikalos.

Svaigi atslauktu pienu var uzglabāt:

- Līdz 2-3 dienām ledusskapī

- Līdz 6 mēnešiem saldētāvā pie 18 grādu sala vai zemāk

Tā kā sasaldēts piens zaudē dažas antivielas, kas ir palīdz mūsu ķermenim cīnīties ar infekcijām, labākais ir pasniegt svaigu pieniņu, tomēr tā kā pirmajos mēnešos ir iespējams labāk izveidot piena bankas, tad labāk izvēlēties šo variantu, jo arī sasaldēts krūts piens ir labāks nekā piena maisījums.

Uzsildīt atslauktu krūts pienu var uzsildīt vairākos veidos:

- siltā ūdens peldē

- zem tekoša silta ūdens

- pudelīšu sildītājā

Ja piens ir ticis uzglabāts saldētāvā, to lēnām atkausē istabas temperatūrā vai ledusskapī.

Pienu uzsilda līdz māmiņas ķermeņa temperatūrai- 36-37 grādiem, ko pārbauda,uzpilinot uz savas rokas.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Pudelītes un bērnu pārtikas sildītāji

Ir pierādīts, ka mazuļiem nepatīk gaidīt. Tieši tādēļ ērti lietojamie Philips AVENT pudelīšu un mazuļu pārtikas sildītāji uzsilda pārtiku līdz ideālai temperatūrai tikai dažu minūšu laikā, uzsildot to vienmērīgi un novēršot applaucēšanās risku.