Kā mēs izvēlējāmies ratiņus mazajam

Kā mēs izvēlējāmies ratiņus mazajam

12. Oct 2011, 12:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot pirmo bērnu, īsto ratiņu izvēle tiešām likās pamatīgs pārbaudījums...

 

Kā darījām mēs: Braucām uz tirdzniecības centriem, kur ir plaša ratiņu izvēle, skatījāmies, pētījām funkcijas, lai saprastu ko vispār mēs gribam. Nonācām pie secinājuma, ka iegādāsimies universālos ratus.

 

Mums kritēriji bija: *Lai ir pumpējamie riteņi (jo neplānojām ratus izmantot tikai pa asfaltu); *Lai viegli transformējās; *Lai vajadzības gadījumā var viegli noņemt audumu un mazgāt; *Lai būtu lietus plēve, moskītu tīkls; *Lai būtu ietilpīgs iepirkumu grozs apakšā; *Arī vizuālajam izskatam bija nozīme; *Bija svarīga arī amortizācija.

 

Mēs izvēlējāmies šādus:

Kad "dzīvajā" noskatījām kādus ratus vēlamies, meklējām internetveikalos lētākās cenas.. un iegādājāmies :)

 

No savas pieredzes varu teikt, ka ziemā ļoti viegli ir ar ratiem, kam ir pumpējamie riteņi - es braucu cauri visām kupenām un sniegs riteņos neķepa.. savukārt pagājušajā ziemā nācās braukt ar sēžamajiem ratiem, kam ir plastmasas ritenīši- nu teikšu atklāti- Murgs! Man bija slapja mugura un bija tāda sajūta kā pēc pamatīgas slodzes kādā trenažieru zāle :D

 

Kopsavilkumā: +Ļoti laba amortizācija, +Ietilpīgs iepirkumu grozs, +Viegli transformējami, +Viegli vadāmi, +Man patika, ka muguriņu varēja pacelt pusguļus stāvoklī... -Kad bērns aug lielāks, tad ir pamatīgs smagums ko stiept.. citus mīnusus nesaskatīju :)

 

Es domāju, ka nākošajā reizē es izvēlētos ja ne tādus pašus ratus, tad līdzīgus šiem.

 

Kādus apsvērumus Tu ņēmi vērā, izvēloties ratus savam bēbītim? Dalies savā pieredzē, iesūtot ziņu šeit!