Cik izmaksā jaundzimušā pūriņa veidošana?

Cik izmaksā jaundzimušā pūriņa veidošana?

24. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai iegādātos jaundzimušajam nepieciešamās lietas, vecākiem vidēji jārēķinās ar 500–600 latu izdevumiem lielākiem vienreizējiem pirkumiem, piemēram, ratiem, gultiņai, auto sēdeklītim un citiem. Savukārt vēl 70–90 lati mazuļa dzīves pirmajos mēnešos jāparedz regulāriem ikmēneša izdevumiem apģērbam un higiēnas precēm, secināts Swedbank Privātpersonu finanšu institūta veiktajā bērnu preču cenu apsekojumā.

Arī paši vecāki iepriekš institūta veiktajā aptaujā visbiežāk norādīja, ka tēriņu summa vienreizējiem pirkumiem bijusi robežās no 300 līdz 600 latiem – tā atzinusi trešdaļa aptaujas dalībnieku, kuriem ir bērni vecumā līdz diviem gadiem. Vērtējot regulāros ikmēneša tēriņus, 35% respondentu norādīja, ka tie ir līdz 50 latiem mēnesī, bet 39% aptaujāto – ka tie ir no 50 līdz 100 latiem.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu ar bērna piedzimšanu saistīto pirkumu veikšanu, Swedbank Privātpersonu finanšu institūts interneta vietnē „manasfinases.lv” izveidojis detalizētu mazulim nepieciešamo pirkumu sarakstu.

Lai apskatītu pirkumu sarakstu pilnā izmērā,spied uz tā!

Cik aptuveni Tavā ģimenē izmaksāja mazuļa pūriņa sagādāšana?