Grūtnieču vingrošana:  praktizējies mājās un vingro kustību stundā Māmiņu Klubā

Grūtnieču vingrošana: praktizējies mājās un vingro kustību stundā Māmiņu Klubā

02. Jun 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Te būs pavisam nesarežģīts grūtniecēm piemērotu vingrojumu komplekss, ko var sākt izmēģināt jau no pašām pirmajām grūtniecības dienām, un turpināt pildīt līdz pašām grūtniecības beigām. Tāda iesildīšanās sniegs tev mundrumu, palīdzēs taviem muskuļiem būt formā, kā arī - ja visu apvienosi ar pareizu elpošanu, veiksmīgāk sagatavosies dzemdībām! Sākumā pamēģini: Ieelpa-Izelpa un aizturi elpu, pēc tam ķeries klāt pie fiziskas iesildīšanās.

Vingrojumi, ko vari veikt mājās:

1. Pildām kājās stāvot. Apļojam galvu uz kreiso pusi, un tad uz labo.

2. Nogulies uz muguras. Saliec ceļgalus un pacel muguru, atbalstoties uz pleciem un pēdām. Izpildi 10-20 reizes.

3. Veic vingrojumu "Velosipēds" ar kājām - līdz 80 reizēm, atkarībā no pašsajūtas.

4. Saliec kājas ceļgalos, kopā saliktas tās noliec uz kreiso pusi un galvu pagriez uz labo, neatraujot plecus no zemes. Tad kājas liec uz labo pusi, un galvu pagriez uz kreizo. Izpildi vingrinājumu 20-40 reizes.

5. Izapļo taisnas kājas pa vienai 10-20 reizes.

6. Nogulies uz sāna, izapļo kājas vēlreiz 10-20 reizes.

7. Guļot uz sāna pacel abas kājas gaisā un noturi dažas sekundes. Izpildi vingrinājumu 3-4 reizes. Pagriezies uz otra sāna un atkārto.

8. Apsēdies un saliec kājas ceļgalos, tuvini saliektas kājas galvai pēc iespējas tuvāk.

Ja kāds no vingrojumiem sagādā diskomfortu, no tā jāatsakās. Vingrošanai jāsniedz pozitīvas emocijas un tikai tad būs īstais rezultāts.

Tāpat var noderēt arī:

  • ja vēlies izvairīties no plīsumiem un šuvēm dzemdību laikā, jāmācās izstaipīties, un te runa ir tieši par saišu stiepšanu, kas atrodas attiecīgajā vietā. Mēģini it kā aizturēt urinēšanu, sasprindzinot maksts muskuļus, pēc tam lēnām tos atslābini.
  • ja vēlies izvairīties no sāpēm mugurā, nostājies uz grīdas četrāpus, veic dziļu ieelpu, aizturi elpu uz 10-15 sekundēm, šajā laikā izliec muguru uz augšu, sasprindzinot muguras muskuļus. Lēnām izelpo un vienlaikus atslābini muskuļus.
  • ja ir sāpes krustos, palīdzēt var: izelpas laikā ievelc "astīti", tas ir, krustu rajonu un aizturi elpu uz 10-15 sekundēm. Šajā laikā velc "astīti" uz augšu, sasprindzinot visus vēdera lejasdaļas, muguras lejasdaļas muskuļus. Pēc tam veic izelpu un pilnīgu atslābināšanos.

Māmiņu Klubs

Grūtnieču vingrošana ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu