Šī nodarbība liek saprast arī vīrietim, cik nozīmīga ir viņa loma dzemdībās

Šī nodarbība liek saprast arī vīrietim, cik nozīmīga ir viņa loma dzemdībās

12. May 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdībās ļoti liela nozīme ir tieši pareizai elpošanai, un lai arī elpošana ir process, ar kuru sākas mūsu dzīve, pavisam dabīgā, nepiespiestā veidā, dažkārt to darām nepareizi jeb dzemdību gadījumā - situācijai neatbilstoši. Kā iemācīties pareizi elpot tā, lai atvieglotu dzemdību procesu, zina fizioterapeite Klaudija Hēla! Pie viņas uz nodarbību devās viena no Māmiņu Kluba aktīvajām, topošajām māmiņām! Kā viņai tur gāja?

Uz nodarbību devos kopā ar savu vīru. Galvenais, ko ieguv: drošība un pārliecība par to, ka man viss izdosies. Protams, ļoti svarīgi bija saprast, kā atslābināties dzemdību laikā. Tagad dēliņš ir jau klāt, un varu teikt, ka šī nodarbība man palīdzēja, jo Klaudija Hēla lika saprast galvenās lietas, kas šajā procesā ir tik ļoti būtiskas - miers, paļaušanās uz savām sajūtām un savu otro pusīti, kas ir blakus. Un galvenā doma - dzemdības ir svētki mums abiem, jo tā ir pirmā satikšanās ar mūsu mazuli. Šīs domas man ļoti palīdzēja un viss izdevās lieliski. Man bija ūdensdzemdības, un viss notika, kā iecerēts :)

Klaudijas Hēlas darbs uz 10+ ballēm

Viņa rāda ne tikai elpošanas pozas un māca tās abiem, bet arī psiholoģiski sniedz patiesu ieskatu dzemdību procesā, lai pareizi noskaņotu pārus un un pārvarētu neziņu un bailes. Man ļoti patika, kā Klaudija nodarbības sākumā lika elpot tieši vīriešiem, nevis topošajām māmiņām, un, protams, lika arī uzsvaru uz to, ka viņu galvenais uzdevums ir rūpēties, lai sieva justos labi, jāprot viņa arī izklaidēt :) Tas tiešām bija lieliski! :)

Noteikti iesaku šo nodarbību apmeklēt arī citiem

Dariet to divatā, kā pāris, jo pārsvarā visi vingrinājumi ir jāizpilda divatā. Turklāt, tas noteikti satuvina un ļauj saprast vīram, cik nozīmīgu lomu viņš ieņem šajā brīdī - dzemdību procesā. Vēl plānoju apmeklēt kopā ar dēliņu mazuļu hendlingu. Tāpat gribētu arī slingu kursu iziet, lai zinātu, kā nēsāt mazuli.

Māmiņa Anda

PIESAKIES: Dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbība kopā ar Klaudiju Hēlu