Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Kad vecāki kļūst par vecvecākiem: seminārs ar Diānu Zandi

Attiecības. Tā vien šķiet- kas varētu būt vēl vieglāk kā veidot attiecības, jo tas taču notiek pats no sevis, vai ne? Tomēr psihoterapeite- psiholoģe Diāna Zande sliecas domāt par variantu,ka šādā gadījumā nākas  secināt- kaut kā attiecības izveidotas, kaut kā bērni izauguši. 

20131129093807-16035.jpg

Šī nodarbība vecvecākiem- gan topošajiem, gan jaunajiem- ir nevis kā veidot attiecības kā mazbērniem, bet kā saprast, kā mamma un tētis jūtas lomās "vecmāmiņa" un "vectētiņš".

Ja pirms 60 gadiem ar bērniem parasti mājās sēdēja vecvecāki, tad tagad mūsdienās vecvecāki- kā vecmāmiņas, tā vectētiņi- ir sociāli aktīvi, strādā, studē. Un viņi vairs nevar būt vecvecāki klasiskā izpratnē- kā mājas aprūpes veicēji un pieskatītāji, kas savukārt maina veidu,kā veidojas attiecības ar bērniem.

Seminārs un tikšanās ar citiem topošajiem un jaunajiem vecākiem ir veids, kā izrunāt un apspriest, kāda ir iztēle, fantāzijas par šo jomu un kādas ir reālās iespējas. Tāpat svarīgi saprast, kā vecvecākiem veidot attiecības ar pieaugušajiem bērniem, kas kļūst par vecākiem,kas izdzīvo savu pieredzi un jāļauj būt par vecākiem. Kad bērniņš piedzimst, mainās lomas- mammas un tēti kļūst par vecmāmiņām, savukārt bērni- par mammām un tētiem. Mamma nav tas pats, kas vecmāmiņa- mammas loma ir pavisam cita- kā veidot attiecības, lai attiecībās būtu cieņa, atbalsts, ne uzbāšanās un pamācīšana, kur to nelūdz.

Šajā nodarbībā mērķis ir nevis kritizēt, bet nodarbībās vēlamies palīdzēt ieraudzīt šīs lomas dažādos aspektos- esmu vecmāmiņa un esmu vectētiņš, rosinot domāt, atcerēties savu pieredzi.

Nāc uz semināru,kur uzzināsi: 

  • Ko vecvecāki ienes attiecībās ar mazbērniem?
  • Kā šo kopdarbu- vecmāmiņa- mamma- bērns- padarit visām pusēm pieņemamu?
  • Kā vecvecākiem veidot attiecības ar pieaugušajiem bērniem?
  • Kā ļaut bērniem kļūt par vecākiem?
  • Ko vecvecāki ienes attiecībās ar mazbērniem?
  • Kā veidot skaistas, ne uzbāzīgas attiecības ar bērniem un mazbērniem?

Lai šī nodarbība kļūst par atbalstu vecvecākiem un vecākiem!

Semināru vada psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande

20131129093928-33771.jpg

Kad notiek?

17. decembrī plkst. 12.30-14.30

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

Ls 10/€ 14,23(vienai ģimenei)

Kas vēl būtu jāzina?

Ja 17. decembrī apmeklēsiet Diānas Zandes semināru: Jaunais zīdīšanā un bērna aprūpē: Diānas Zandes seminārs vecvecākiem, vairāk par semināru lasiet šeit>> maksa par abiem kopā būs: Ls 15/€ 21,34

Piezīme:

Aizpildot pieteikumu, lūdzu, atzīmējiet, cik ģimenes locekļi piedalīsies seminārā.

 

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena