Samantas mamma: SEB apdrošināšana kā drošības spilvens

29. Oct 2013, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan pirmais septembris ir jau aiz kalniem, tomēr aicinājām ONLINE TV uzzināt vairāk par pirmklasnieka drošību, apdrošināšanu, kā arī atrast atbildes uz jautājumiem saistībā ar sava septiņgadīgā bērna skolas gaitām. Pieredzē dalījās arī pirmklasnieces Samantas māmiņa Evija.

Ko nozīmē skolas gaitu uzsākšana bērnam?

Saviļņojums ir lielāks, nekā pašam bērnam. Jutos vairāk satraukusies nekā pati Samanta, bija sajūta, it kā es ietu pirmajā klasē, nevis meita. Lai gan bērns apgalvo, ka ir gatavs šim lielajam solim, ir šaubas par to, vai mēs vecāki tam esam gatavi.

Lielākie izdevumi mums aizgāja uz , bet mēs darījām visu pakāpeniski, neatliekot uz pēdējo brīdi. Otrs lielākais atbalsts ir tas, ka mūsu pagasts sagādā mācību grāmatas, skolas somu, tātad – par lieliem izdevumiem sūdzēties būtu grēks. Mūsu situācijā tas nebija tik liels slogs.

Tālākā izglītība - jautājums, par ko jādomā jau tagad

Tā īsti jau vēl nevar saprast, par ko bērns vēlas kļūt, jo šīs domas bērniem mainās. Te Samanta saka, ka vēlas kļūt par frizieri, te atzīst, ka vēlas būt ceļu policiste. Attiecīgi starta kapitālam bērnam noteikti ir jābūt, jo ne vienmēr varam nodrošināt bērnam maksu par izglītību visam mācību laikam, bet vismaz sākuma atbalstam būtu jābūt.

Samanta ir apdrošināta uz veselu gadu

Ar Samantu es jūtos droši, viņa ir patstāvīga, zina, kā jāuzvedas uz ielas, viena pati no skolas dodas mājās, drošība viņai visu laiku tika mācīta, mēs daudz viņai stāstām. Protams, vienmēr var būt riski, kurus paredzēt nevaram, bet arī par tiem ir jārunā. Lai gan dažreiz nedrošības sajūta iezogas manī, gribas kontrolēt bērnu vismaz pa telefonu, bērns to apzinās un sniedz informāciju, bet man tā ir kā pārbaude.

Pagarinātās dienas grupas - VAJAG!

Es esmu apmierināta, ka mums ir šāda grupa skolā, man, kā strādājošam vecākam, tas ir ļoti svarīgi, jo pa dienu nevaram pagūt bērnu izņemt, atskrienot no darba pulksten pusdivos. Arī Samanta iet uz pulciņiem pēc skolas, un bērns pēc mācībām apgūst papildus zināšanas.

Savā veidā šī SEB apdrošināšana ir kā drošības spilvens, kas ir ļoti apsveicami, bet arī mēs esam atlicinājuši kādu naudiņu no savas puses katram gadījumam. Un esmu tikai par to, ka vecāki paši rūpējas par bērna drošību, veicot arī uzkrājumu bērna nākotnei.

Māmiņu Klubs

VIDEO tiešraide par mazajiem skolēniem sadarbībā ar SEB nelaimes gadījumu apdrošināšanu

20130917100014-32078.jpg