Kapēc man jāvāc citu mēsli

Kapēc man jāvāc citu mēsli

24. Apr 2017, 15:21 nosiguldas nosiguldas

Kad bērniņš ir maziņš viņš īpaši neprasa, kapēc man jādara tas vai cits darbiņš, bet kad sākās skolas laiks, parādās arī jautājumi uz kuriem ne vienmēr var dot viennozīmīgu atbildi.

Tikko pavadījām lielo talku un ja mani bērni ir mācīti no mazām dienām, ka mežs ir jāsaudzē, nedrīks piemēslot un tas liekās pats par sevi saprotams, tad ir vecāki, kas ne tikai bērnam to nemāca, bet atbalsta saldējumu papīru sulu pudeļu izmešanu pa mašīnas logu. Un te rodās jautājums

- KAPĒC MAN JĀTĪRA CITA SAMESTI MĒSLI, ES TAČU NEMĒSLOJU.

Uzreiz teikšu, šoreiz tas nav manu bērnu jautājums, bet gan dzirdēju veikalā, kad mamma stāstīja, skolniekam, ka rīt ir talkas diena. Ko atbildēt, kā pareizi paskaidrot, ka tu dari labu darbu, neesi muļķis, tapēc, ka lasi citu klasesbiedru nomestos mēslus.

Esmu dzirdējusi dažādus viedokļus, kapēc nevajag talkot un pats apsurdākais ir - NEVAJAG RĪKOT TALKAS TAD NEMĒSLOS.  

Zinu no pieredzes, ka tie, kas mēslo mēslos vienmēr un mēs ieaugsim mēslu čupās kā tas bija Padomju laikā, pie katras apdzīvotas vietas mežos bija ārprāta kaudzes ar atkritumiem, bet tie, kas negribēs neko darīt vienmēr atradīs attaisnojumu, kapēc viņš to nedara. Mēs visi esam pieauguši cilvēki un varam izvēlēties iet uz talku vai nē, bet kā ir ar bērnu?

Pavisam godīgi, es nezinu, ko atbildētu, ja mani bērni uzdotu tādu jautājumu.

zacc zacc 24. Apr 2017, 18:33

tā arī atbildētu - lai būtu tīrs un pašiem būtu patīkami.
es gan tādās talkās neesmu piedalījusies, ja godīgi, man arī gribas uzdot tieši tādu pašu jautājumu kā tie bērni. Ja man ikdienas maršrutos būtu kaut kāda piemētāta teritorija, tad, jā, droši vien piedalītos tās sakopšanā. Bet nav. Labprāt gan piedalos tādās talkās, kas ir pašu lietotas teritorijas uzlabošana, labiekārtošana. Piemēram, talka bērnudārzā, kur savedam jaunas smiltis kastēs, sadalām kompostkaudzi pa katras grupiņas lecektīm utt. - darbi, kur viens sētnieks ņemtos nedēļu.

lauvinja lauvinja 24. Apr 2017, 17:43

Mana atbilde būtu,ka jāsakopj teritorijā,kurā paši vēlamies justies patīkami

mamma88 mamma88 24. Apr 2017, 17:00

Liela talka ir viens feins pasakums. Priece,ka tiek sakopta Latvija.