Nr.22: Izdzīvojot, piedzīvojot un izjūtot laimi

Nr.22: Izdzīvojot, piedzīvojot un izjūtot laimi

16. Jan 2017, 16:35 Magones_zieds Magones_zieds

Pastāsti par sevi dažos vārdos..

Sveika! Dažos vārdos par mani..hmm..gandrīz neiespējami pastāstīt (ja uzsver vārdu – dažos :D ) Tad jāsaka - kā no kuras puses skatās. :D Ja paskatās no vienas puses - radoša, krāsaina un interesanta sieviete. Ja no otras – pieckārša mamma (visiem pieciem bērniem kopā viena, bet katram sava vismīļākā). No citas puses – mīļākā sieviete un sieva savam vīram. Vēl no kādas puses aktīva un atraktīva darba kolēģe/skolotāja, īstena latviete, savas pilsētas un valsts patriote.. Protams, meita, māsa, māsīca, utt.utjp.. Lomas, tā teikt, daudz un dažādas, spēj tik atrotīt piedurknes un mesties tajā dzīves virpulī iekšā.

20170116163443-85912.jpg

Kurš ēdiens tevī raisa vislielākās prieka izjūtas, vislielāko baudu?

Viss atkarīgs no tā, cik man ļoti gribās ēst, ar ko es kopā ēdienu baudu vai arī cik sen es ko tādu vai šitādu neesmu/esmu baudījusi. Nav viens konkrēts ēdiens, kuru ēdot es murrātu gadiem no vietas (ir mirklis, kad ļoti kas sakārojās, tad palutinu sevi, ēdu līdz atēdos un sāk kāroties kas cits) Reizēm tas ir kāds konkrēts auglis, reizēm kāda noteikta konča vai šokolāde, reizēm man siekala tek no jaunajiem, ar mizu vārītiem kartupelīšiem (sviestiņš un sālīts pa virsu un viss.. paceļos 5cm virs zemes :D ), reizēm mēs kopā ar vīru ar lielāko prieku, murrādami, baudām popkornu ar vīnu mūsu improvizētajos filmu vakaros.

20170116161043-29804.jpg

Parādi savas laimes krāsu..

Man laimes krāsa nav notverama, jo krāsas pašas par sevi ir mana stihija. Krāsas ir mani apbūrušas un es tām ļaujos, tas redzams gan manī, gan manos darbos, gan pavisam parastā ikdienā, gan svētkos..

20170116161136-89616.jpg

Vai ir kāda īpaša melodija vai dziesma, kas palīdz tev iegrimt tavos laimes brīžos, lai piepildītu tevi ar labsajūtu, pozitivitāti?

Mūzika ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Mūzika man kļūst īpaša tad, kad mirkļi ir īpaši. Manā sirdī savu vietu ir atradis, gan Mazais bilžu rāmītis, gan Pavasaris, gan Reiz mežā dzima eglīte.. utt.utjp..

Vai tavā garderobē ir kāda īpaši mīļa kleita, kostīms, bikses, varbūt svārki, kas glabā sevī laimes izjūtu?

Mana garderobe mainās līdz ar manām sajūtām, auguma aprisēm, notikumiem un noteicošais faktors tai ir krāsa. Kādam konkrētam apģērba gabalam baigi nepieķeros, katru dienu ģērbjos savādākā gammā (te sarkana, te dzeltena, te zaļa, lillā, pelēka...). Kleitas, svārki, krāsainas zeķubikses un bītlenes, tas ir manas garderobes pamats. Nu jau daudzus gadus (kopš satiku savu burvīgo vīrieti un vīru vienā personā) manā garderobē neatrodas bikses, tā kā droši varu pateikt tikai to, ka bikses manu laimes izjūtu sevī neglabā. :D Manu laimes izjūtu drīzāk nes un sevī glabā aksesuāri, manis radītie ziedi, īpaši auskariņi, gredzeni utml.

Nosauc filmu, ko vari skatīties vairākkārt, lai tvertu gabaliņu laimes.

Viss atkarīgs no manas iekšējās izjūtas, attiecīga garastāvokļa, kompānijas apkārt, vietas, laika, gada laika.. utt.utjp. Nosaukt kādu konkrētu filmu nav iespējams.

Internetā ir ļoti daudz un dažādu citātu par laimi. Izvēlies vienu. Savu. Par sevi. Un uzraksti to. 

Oij, kas tik nav rakstīts tajā internetā! :D Par laimi nav jāraksta, tā ir jāpiedzīvo, jāizdzīvo un jāizjūt.;) Manuprāt, laime nav nedz rezultāts, nedz mērķis, uz kuru tiekties, nedz skaists citāts, ko izlasīt, atreferēt vai pārrakstīt. Laime, tas ir ceļš, process, darbība, dvēseles stāvoklis, tā iet roku rokā ar prieku, sevis piepildījumu un gandarījumu. Es esmu laimīga!

Atceries savu spilgtāko laimes brīdi: pastāsti par to tik daudz, cik vēlies mums atklāt.

Mana dzīve ir pilna ar daudz un dažnedažādākām laimītēm. Vienu īpašo un spilgtāko izcelt nespēju. Kaut vai, sagaidot katru no bērniem biju absolūti laimīga, tie vien jau ir 5 spilgti laimes brīži, kā lai izceļ vienu?!!

Kāpēc esi nolēmusi 2017.gadā piedalīties šajā projektā?

Man patīk sevi izzināt un atklāt no jauna, paskatīties uz sevi no dažādām pusēm, salikt un  sakārtot pa plauktiņiem savas domas, idejas, notikumus (ne tikai taustāmas lietas sev apkārt). Katru reizi iegūstu priekš sevis ko noderīgu. Tad nu arī šoreiz vēlos ieskatīties un sevī atklāt ko jaunu vai varbūt atrast ko sen piemirstu! Lai izdodas!

20170111085000-64836.jpg