Nr.25: Visas mazās laimītes

Nr.25: Visas mazās laimītes

26. Jan 2017, 21:23 Elionore Elionore

Šīs nedēļas tēmas pārdomas "izlikt" rakstiski man būs pavisam viegli. Jau kādu gadu mums ar vīru ir izveidojies brīnišķīgs ieradums - katru vakaru, dodoties gulēt, pārrunāt vismaz trīs labas lietiņas, kas pa dienu notikušas. Sākām ar trim, reizēm bija grūti izdomāt, kas tad tik labs vispār noticis, bet nu jau vakaros nevaram vien pārstāt runāt par to, cik daudz labu lietu notikušas pa dienu. Un tam nav nekāda sakara ar to, ka tagad "notiek vairāk labu, laimīgu lietu", bet gan ar šo ieradumu esam nostiprinājuši sevī spēju šīs lietas ieraudzīt. Tas var būt jebkas - gan mazas, gan lielas lietiņas - garšīgas vakariņas, ko mums kopā sanācis pagatavot, iespēja doties pastaigā, radu satikšana, meitiņas piedzimšana, smaids, kārtīga izvingrošanās, kaķis bijis īpaši mīlīgs, ... Mazās un lielās laimītes ikdienā ir neskaitāmas. Līdz šim ir bijusi tikai viena diena, kad gulēt ejot vīram lūdzu - nejautā... 

Kas ir šonedēļ piedzīvotās labās lietas? Ja ejam pēc mūsu principa, man būtu jāreizina 3 ar šonedēļ piedzīvotajām nu jau četrām dienām, tomēr, saudzēšu lasītāju un izvēlēšos trīs, kas visspilgtāk ir iespaidojušas manas dienas. Tātad, pirmkārt. Šonedēļ ļoti progresēju, darbojoties ar šujmašīnu! Man izdevās uzšūt meitiņai mazas, skaistas kurpītes. Otrā laimīte. Pie manis šodien bija atnākusi draudzene. Viņa pirms ciemošanās bija iegriezusies veikaliņā "Dabas Stacija" un rūpīgi izpētījusi sastāvu našķiem, atrodot cepumiņus, kurus varu ēst arī es. Un trešā... Zvans no omītes, kurā viņa pauda patiesu prieku par pastkastītē atrasto vēstulīti no manis, kurā bija manas meitiņas un skaistā kaķa fotogrāfijas. Viņas prieks ielija arī manī. 

Gribu vēl pieminēt ceturto lietu, kas šonedēļ mani dara priekpilnu, laimīgu - es patiesi priecājos par projekta "Vislabākā sev" šīs nedēļas tēmu - tik ļoti ceru, ka vēl kādam nostiprināsies šis burvīgais ieradums - ik dienas ieraudzīt lielas un mazas laimītes sev apkārt.

VISLABĀKĀ SEV- OTRAIS uzdevums: katru dienu pa laimes kripatai


20170111084750-47648.jpg