Vannu brīnumainā iedarbība pašas gatavotam SPA

Vannu brīnumainā iedarbība pašas gatavotam SPA

12. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viena un tā pati pelde vannā var sniegt daudzējādu iedarbību. Atliek vien izmainīt kādu komponentu, kā organismam dosi attīrīšanās kūri, enerģiju vai tieši pretēji – totālu mieru un harmoniju.

Tev atliek vien izvēlēties, kādu efektu no vannas peldes vēlies iegūt šovakar.

Nomierinošu iedarbību panāksi, ja gulēsi vannā, kuras ūdens temperatūra ir virs 38 grādiem. Labākās zāles pret bezmiegu!

Lai iegūtu tonizējošu iedarbību, vannu piepildi ar vēsu ūdeni. Žirgtums un darbaspēks garantēts. Turklāt papildu bonuss – arī katra ādas šūna sasprindzināsies un tonizēsies. Būsi pacīnījusies ar nošļukušu ādu.

Ja zini, ka pēc nogurdinošas darba dienas sevi ļoti ātri jāsavāc, lai sagatavotos trakulīgai ballītei,enerģijas rezerves momentā uzpildīs vēsa ūdens vanna, kurai pievienots 100 gramu parastā virtuves sāls un no vesela citrona izspiesta sula. Jau pēc dažām minūtēm nogurums no kājām būs zudis un varēsi dejot kaut līdz rīta gaismai. Turklāt citrona skābenā iedarbība būs lieliska attīroša maska tavai ādai. Tā attīrīs ādas virskārtu un sniegs viegli balinošu efektu. Tieši tas, kas vajadzīgs, lai āda izskatītos veselīgi mirdzoša.

Pret saaukstēšanos tev palīdzēs vanna, kurai pievienota piparmētru vai eikaliptu bumba. Vai arī ēteriskās eļļas ar šādu pat aromātu. Te gan jāatceras, ka eļļas ūdenī nav šķīstošas. Dažus pilienus iepilini sālī, jogurtā vai pienā, tad maisījumu pievieno siltajam ūdenim un veseļojies kā karaliene.

Bet ādas attīrīšanai no melnajiem komedoniem, iekaisumu mazināšanai un organisma vispārējās imunitātes celšanai tev palīdzēs vanna, kurai pievienots visparastākais virtuves sāls (vai vēl labāk – Nāves jūras sāls). Te gan vajadzīga ļoti liela sālsūdens koncentrācija. Vienai vannai izmanto vismaz pus kilogramu sāls. Lai tas izšķīstu, izmanto teju verdošu ūdeni, kuru pēcāk samaisi ar vēso, līdz esi ieguvusi ādai komfortablu temperatūru. Šāda sāls vanna palīdzēs arī cīņai ar celulītu, jo izvadīs lieko šķidrumu un iekustinās vielmaiņu.

Tikai jāatceras, ka vannas peldēm ieteicams veltīt ne vairāk kā 20 minūtes. Ūdenī uzkavējoties ilgāk, āda sāk krokoties, kas savukārt mazina tās dabisko tonusu un elastību.

Kāda ir tava iecienītākā vannas pelde? Cik bieži sevi lutini kaut ar pašas gatavotām SPA procedūrām?

 Sieviešu klubs