Uzkoda-"Siers sierā zem siera".

Uzkoda-"Siers sierā zem siera".

06. Nov 2013, 16:44 taschinka taschinka

Sieru Džiugas nebiju nekad iepriekšs ēdusi,patiesībā nebiju pat manījusi tādu.Bet,nogaršojot tas mani apbūra,garšo fantastiski.Patīk šim sieram gan blīvums,gan aromāts un protams arī garša.


Sastāvdaļas plaucētai siera mīklai:

1/2 glāze rīsu milti jeb 125ml jeb 90g

125ml ūdens

50g sviests

2 mazas olas

šķipsniņa sāls

nedaudz raudene

kārtīga sauja rīvēts Džiugas siers ap 20-30g

 

Sastāvdaļas vīna,siera krēmam:

100ml sarkanvīns

2 sīpoli

1 olas dzeltenums

50g kausētais siers

kārtīga sauja ap 20-30g Džiugas siers,kas sarīvēts uz smalkās rīves

1/3 tēj.k raudene

pipari

lazdu rieksti kāda saujiņa

 

Sastāvdaļas siera cepurītei:

50g baltā šokolāde,es ņēmu balto šokolādi ar sieru un ķimenēm,bet derēs jebkura baltā šokolāde

šķipsniņa čilli piparu pulveris

lazdu rieksti

ēdamkarote rīvēts Džiugas siers

 

Sākumā gatavojam krēmu:

Sasmalcinam sīpolus un apcepam sviestā zem vāka līdzsīpoli ķļūst zeltaini.

20131106161752-18370.jpg

Pievienojam raudeni un pielejam vīnu.Vāram uz nelielas uguns zem vāka ap 5 minūtēm.

20131106161825-24054.jpg

Gatavu sablenderējam.

 

Iemaisam olas dzeltenumu un maisot  uzvāram līdz sabiezē.

Atdzesējam un iemaisam rīvētu Džiugas sieru.

20131106162006-60020.jpg

20131106163059-43765.jpg

Pēc tam iemaisam apgrauzdētus, sasmalcinātus lazdu riekstus.

20131106162040-73230.jpg

Liekam ledusskapī.

20131106162056-63217.jpg

 

Gatavojam plaucēto mīklu:

Katliņā lejam ūdeni,liekam sāli un sviestu.Karsējam līdz sviests pilnībā izkūst.

20131106162141-19744.jpg

Tur pat uz uguns turot šķidrumā iemaisam rīsu miltus līdz massa saveļas skaistā kamolā.

20131106162234-32276.jpg

Pa vienai,intensīvi maisot piesitam olas.Massu kārtīgi izmaisam līdz tā ir viendabīga.Beigās pievienojam raudeni un rīvēto Džiugas sieru.

20131106162336-41812.jpg

Mīkla sanāk bieza un maiga un labi tur formu.

20131106162347-59133.jpg

Ar konditorejas šķprici spiežam nelielas piciņas uz cepamās plāts kur ieklāts cepamais papīrs.

20131106162504-58189.jpg

Var vienkārši ar karoti likt arī būs labi.

20131106162514-87883.jpg

 

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm,pēc tam nedaudz samazināju uguni ap 180 grādiem vēl 10-15 minūtes līdz profiteroļi apbrūnē.

20131106162642-77109.jpg

20131106162654-27280.jpg

Gatavus profiteroļus atdzesējam un tad pildam ar krēmu nogriežot tiem cepurīti.

Apsmērējam ar krēma cepurīti:

Ūdens peldē izkausējam šokolādi kopā ar Džiugas sieru un čilli piparu pulveri.

Karstu klājam uz kūciņām,uzliekam lazdu riekstu kas pārgriezts uz pusēm.

20131106162846-28386.jpg

20131106162901-39335.jpg

 

Jāatzīst,ka ideja ir neparasta,bet ļoti garda.Pirms tika pagatavota,tā domās jau tika izbaudīta.Katru garšu iedomājos ,kas ar ko vislabāk saderēs un realizēju.

20131106163034-43964.jpg

 

Visneparastākais salikums noteikt būs šokolādes klātbūtne,bet tā maigi saldā garša,kas papildināta ar asso čilli perfekti pieguļ pie izteiktās,viegli skabās vīna garšas.

Pati kūciņa ir maiga,neuzbāzīga ar vieglu siera aromātu.Siers piedod kūciņai patīkamu kraukšķi.Un raudene,tā ar sieru kā cimds ar roku.

20131106163126-85847.jpg

 

Siers tur,siers šur,siers visur... Es kā siera fane  saku,ka siers nevar būt par daudz.Tādēļ sieru pievienoju kā mīklā,tā krēmā un arī šokolādē.Siers iet kopā laikam ar visu,pat prātā nenāk,kur siers varētu neiederēties.

Kaut izlasot šķiet dīvains salikums,tomēr garša vienreizēja.Visas izmantotās sastāvdaļas ir kā ziedlapiņas,kopā tās izveido burvīgu garšas buķeti.

20131106163137-86312.jpg

KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!

20131105163152-12842.jpg

 

taschinka taschinka 06. Nov 2013, 20:08 marakenigsvalde

Man prieks,ka bildes tā uzrunā,😀

taschinka taschinka 06. Nov 2013, 17:03 *Linda*

Paldies! bet man jau prieks par iegūto recepti,tā man ļoti patīk ar to savu neparasto būtību.