Sieru Džiugas nebiju nekad iepriekšs ēdusi,patiesībā nebiju pat manījusi tādu.Bet,nogaršojot tas mani apbūra,garšo fantastiski.Patīk šim sieram gan blīvums,gan aromāts un protams arī garša.
Sastāvdaļas plaucētai siera mīklai:
1/2 glāze rīsu milti jeb 125ml jeb 90g
125ml ūdens
50g sviests
2 mazas olas
šķipsniņa sāls
nedaudz raudene
kārtīga sauja rīvēts Džiugas siers ap 20-30g
Sastāvdaļas vīna,siera krēmam:
100ml sarkanvīns
2 sīpoli
1 olas dzeltenums
50g kausētais siers
kārtīga sauja ap 20-30g Džiugas siers,kas sarīvēts uz smalkās rīves
1/3 tēj.k raudene
pipari
lazdu rieksti kāda saujiņa
Sastāvdaļas siera cepurītei:
50g baltā šokolāde,es ņēmu balto šokolādi ar sieru un ķimenēm,bet derēs jebkura baltā šokolāde
šķipsniņa čilli piparu pulveris
lazdu rieksti
ēdamkarote rīvēts Džiugas siers
Sākumā gatavojam krēmu:
Sasmalcinam sīpolus un apcepam sviestā zem vāka līdzsīpoli ķļūst zeltaini.
Pievienojam raudeni un pielejam vīnu.Vāram uz nelielas uguns zem vāka ap 5 minūtēm.
Gatavu sablenderējam.
Iemaisam olas dzeltenumu un maisot uzvāram līdz sabiezē.
Atdzesējam un iemaisam rīvētu Džiugas sieru.
Pēc tam iemaisam apgrauzdētus, sasmalcinātus lazdu riekstus.
Liekam ledusskapī.
Gatavojam plaucēto mīklu:
Katliņā lejam ūdeni,liekam sāli un sviestu.Karsējam līdz sviests pilnībā izkūst.
Tur pat uz uguns turot šķidrumā iemaisam rīsu miltus līdz massa saveļas skaistā kamolā.
Pa vienai,intensīvi maisot piesitam olas.Massu kārtīgi izmaisam līdz tā ir viendabīga.Beigās pievienojam raudeni un rīvēto Džiugas sieru.
Mīkla sanāk bieza un maiga un labi tur formu.
Ar konditorejas šķprici spiežam nelielas piciņas uz cepamās plāts kur ieklāts cepamais papīrs.
Var vienkārši ar karoti likt arī būs labi.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm,pēc tam nedaudz samazināju uguni ap 180 grādiem vēl 10-15 minūtes līdz profiteroļi apbrūnē.
Gatavus profiteroļus atdzesējam un tad pildam ar krēmu nogriežot tiem cepurīti.
Apsmērējam ar krēma cepurīti:
Ūdens peldē izkausējam šokolādi kopā ar Džiugas sieru un čilli piparu pulveri.
Karstu klājam uz kūciņām,uzliekam lazdu riekstu kas pārgriezts uz pusēm.
Jāatzīst,ka ideja ir neparasta,bet ļoti garda.Pirms tika pagatavota,tā domās jau tika izbaudīta.Katru garšu iedomājos ,kas ar ko vislabāk saderēs un realizēju.
Visneparastākais salikums noteikt būs šokolādes klātbūtne,bet tā maigi saldā garša,kas papildināta ar asso čilli perfekti pieguļ pie izteiktās,viegli skabās vīna garšas.
Pati kūciņa ir maiga,neuzbāzīga ar vieglu siera aromātu.Siers piedod kūciņai patīkamu kraukšķi.Un raudene,tā ar sieru kā cimds ar roku.
Siers tur,siers šur,siers visur... Es kā siera fane saku,ka siers nevar būt par daudz.Tādēļ sieru pievienoju kā mīklā,tā krēmā un arī šokolādē.Siers iet kopā laikam ar visu,pat prātā nenāk,kur siers varētu neiederēties.
Kaut izlasot šķiet dīvains salikums,tomēr garša vienreizēja.Visas izmantotās sastāvdaļas ir kā ziedlapiņas,kopā tās izveido burvīgu garšas buķeti.
KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!
Man prieks,ka bildes tā uzrunā,😀
Paldies! bet man jau prieks par iegūto recepti,tā man ļoti patīk ar to savu neparasto būtību.