Šokolādes torte"Amors"

Šokolādes torte"Amors"

22. Feb 2013, 14:15 taschinka taschinka

Šo tortes recepti saliku pati savā galvā,cenšoties atrast to garšu,kas tīk gan dēlam,gan vīram.Abi divi tortēs ir loti izvēlīgi un vispār konditorejas izstrādājumos.Ieliku lielas pūles,gatavoju no sirds,jo velējos,lai viņiem ne tikai torte šķistu ēdama,bet lai tā būtu "oooo,jāāāāā"!

20130222140734-97656.jpg


Sastāvdaļas biskvītam:

100g sviests

4 olas

5 ēd.k cukurs

100g melnā šokolāde

50ml saldais krējums

2 ēd.k kartupeļu ciete

4 ēd.k milti

4 ēd.k kakao

šķipsniņa sals

šķipsniņa citronskābe


Sastāvdaļas krēmam:

200g svaigais siers

100g melnā šokolāde

100g sviests

4 ēd.k cukurs

3 ēd.k kakao

1 paciņa vaniļas cukurs

50ml saldais krējums


Dekorēšanai:

Drupačas-blenderēti sokolādes cepumi vai vafeles vai kas līdzīgs

50g šokolāde +1 ēd.k saldais krējums

želeja

Gatavojam biskvītu:

Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.

Baltumus putojam ar šķipsninu sāli līdz izveidojas putas,pievienojam 2 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām,pievienojam citronskābi.Putojam līdz cukurs izkusis un izveidojās stingras olbaltuma putas.


Atsevišķi putojam sviestu ar atlikušo cukuru līdz krēmīgai massai,tad pa vienam ieputojam olas dzeltenumu.

Ieputojam kakao un kartupeļu cieti.

Šokolādi sadrupinam saldajā krēmumā un izkausējam.Atdzisusu ne karstu ieputojam sviesta massā.

Tālāk iesijājam miltus,izmaisam.

Iecilajam olbaltuma putas.Lēnam ar karoti vienā virzienā.


Lejam cepamtraukā,kas iesmērēts ar sviestu.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem (zemā tempertūrā) ap 40 minūtēm.gatavību pārbaudam ar sausu nazi vai kociņu,ja sauss,tad gatavs.

20130222140807-95586.jpg

Gatavo biskvītu apsedzam ar mitru dvieli un ļaujam atdzist un tad izņemam no formas.

20130222140822-41799.jpg

 

Pilnīgi atdzisušu pārgriežam horizontāli uz pusēm.

Pārgiežot biskvītu, viducis nav kā ierastam bskvītam maigs,pūkains,sauss,bet gan diezgan presēts,mitrs,var šķist,ka nav izcepies.Bet patiesībā tā jābūt,jo sastāvā daudz taukvielas.Tas dos to izteikto šokolādes tortes garšu.

20130222140838-97039.jpg

 

Gatavojam krēmu.

Sviestu putojam ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgai massai,tad ieputojam svaigo sieru.

Šokolādi iedrupinam saldajā krējumā un izkausējam,atdzesējam.

Izkausēto šokolādi ieputojam krēmā,tad pievienojam kakao,vēl saputojam.


Krēmu smērējam uz biskvīta apakšas,uzliekam otru biskvīta kārtu.

Visu torti apsmērējam ar krēmu.

20130222140900-97936.jpg

 

Apberam ar drupačām.

20130222140914-90617.jpg

Liekam ledusskapī ievilkties.

20130222140928-94433.jpg

 

No želejas izspiedu sirsniņas.

20130222140947-79036.jpg

20130222141000-18125.jpg

20130222141011-72486.jpg

 

Aplejam ar izkausētu sokolādi,kas sajaukta ar saldo krējumu.

20130222141035-38596.jpg

20130222141054-30750.jpg

Liekam ledusskapī līdz sastingst.

20130222141112-80468.jpg

Tortes svars pie 2,5kg

20130222141132-74220.jpg

20130222141156-78702.jpg

20130222141205-45247.jpg

 

Nevarēju vien sagaidīt līdz ķersimies pie gardā kumosiņa,lai novērtētu garšas buķeti.

Vissvarīgākais bija dēla un vīra viedoklis,jo viņi ir diezgan izvēlīgi.

Un,jā,trāpīju "10" šokolādes torte bija viniem pa prātam un pat vairāk.........

20130222141221-51946.jpg

 

 Pati esmu sajūsmā par so garšu,ko izdevās īstenot....

20130222141406-75874.jpg

20130222141413-99060.jpg

Fantastiska šokolādes torte.

20130222141427-64710.jpg

Tiem kam garšo šokolāde šis būs neatkārtojams gabaliņš.....

Protams,torte ir trekna un līdz ar to maziņs gabaliņš apmierinās kārumniekus.....

20130222141440-90045.jpg

Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka

20130221142251-86426.jpg

20130220175830-22484.jpg