Smalkmaizītes ar krēma pildījumu.

Smalkmaizītes ar krēma pildījumu.

22. Feb 2013, 10:01 taschinka taschinka

Šī mīklas recepte sākotnēji bija maizes cepšanai.Šāda maize,kas pat nebija salda,(jo pamata receptē cukura daudzums bija pavisam nedaudz),vienmēr no galda pazuda pirmā,neskatoties uz to,ka kārumi svētku galdā netrūka.
Tā kā maize bija tik garda,tad imporvizeju un cepu smalkmaizītes.
Izceptā mīkla ir ļoti maiga,līdzinās kliņģerim,līdz ar to smalkmaizītes,ko papildina vēl ar  krēmu vai ievārījumu sanāk neatkārtojamas.

Recepte ir tiešām vienkārša,neprasa piepūles,tik nedaudz laika raudzēšanai aiziet.

Te nekas nevar aiziet greizi,galvenais sagaidīt līdz mīkla labi uzrūgst,tas ir pats svarīgākais.

20130222095524-26727.jpg

Sastāvdaļas mīklai:

135ml piens

1 ola

12g svaigais raugs

1/2 tēj.k kurkuma

1/4 tēj.k kardamons

šķipsniņa muskatrieksts

1/2 tēj.k sals

2 ēd.k cukurs

1 paciņa vaniļas cukurs

ap 300g milti

100 sviests

1 ēd.k eļļa

50g ļoti mitrs,viendabīgs biezpiens vai arī 2 ēd.k skābais krējums vai jogurts

-------------------------------------------------------------------------------
Sastāvdaļas vārītam krēmam:

1 ola

2 ēd.k kukurūzas milti

2 ēd.k cukurs

160ml piens

1 ēd.k kakao

100g rieksti

vaniļas cukurs

 

20130222095542-62800.jpg

Pagatavošana:

Raugu apberam ar 1 ēd.k cukuru,ļaujam tam izšķīst.

Pusi pienu uzsildam un pielejam raugam,izmaisam.

Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā 50g sviestu.

Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru,vaniļas cukuru.Pievienojam biezpienu,izmaisam.

Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam olu.

Pievienojam kurkumu,kardamonu,muskatriekstu.


Pievienojam miltus pakāpeniski līdz mīkla ir viegli mīcāma un nelip pie rokām.

Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu,līdz mīkla dubultojas apjomā.

Kamēr rūgst mīkla,gatavojam krēmu.

Katliņā iesitam olu,pievienojam cukuru izmaisam.

Pievienojam miltus,izmaisam līdz nav kunkuļi

Uzsildam labi siltu pienu,maisot lejam olu massā.Izmaisam līdz viendabīgai massai.

Liekam uz ļoti mazas uguns,nepārtraukti maisot karsējam līdz massa sabiezē.

Atdzesējam,iemaisam vaniļas cukuru un kakao.

Apgrauzdējam,sasmalcinam riekstus,iemaisam krēmā.

 

20130222095549-74160.jpg

 

Mīklu sadalīju 16 gabalinos,aptuveni vienādos.

Katru saveļam bumbiņā,tad saplacinam garenu pankūku,apsmērējam ar izkausētu sviestu un uzliekam kārtīgu karoti ar krēmu.



Sarullējam no īsākās maliņas.Būtībā lokam un rullējam kā vēlamies.

 

20130222095650-39382.jpg

 

Salokam uz pusēm un liekam iesmērēta ar sviestu formiņā.



Apberam ar cukura graudiņiem.

20130222095705-18805.jpg

 

Šādi izveidojam visas smakmaizītes.

20130222095721-89015.jpg

Apsedzam un ļaujam tām vēl 30 minūtes rūgt.

tad liekam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem un cepam ap 15-20 minūtēm,līdz smalkmaizītes skaisti brūnas.

20130222095800-70489.jpg

20130222095809-13816.jpg

Izņemam no formiņām.....

20130222095827-54121.jpg

20130222095835-98360.jpg

Variants ar formiņām man patīk,jo tad nav jāuztraucas,ka krēms var iztecēt,vai ka smalkmaizītes var atvērties un forma būs ne tāda kā gribas.

20130222095901-22649.jpg

Šādi bez problēmām,skaisti.....

20130222095919-54675.jpg

16 smalkmaizītes.......

20130222095938-82042.jpg

Ļoti maiga mīkla,kas papildināta ar maigu krēmu....

20130222095953-51900.jpg

Un arī šķērsgriezumā skaisti.....

20130222100018-52384.jpg

Ļoti gardas......

20130222100032-69223.jpg

 

Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka

20130221142251-86426.jpg

20130220175830-22484.jpg