Sirsnīgie smilšu cepumi.

Sirsnīgie smilšu cepumi.

22. Feb 2013, 14:46 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

100g sviests

1 ola

4 ēd.k cukurs

4 ēd.k kartupeļu vai kukurūzas ciete

ap 2 glāzēm milti (250ml glāzes tilpums)

1 ēd.k piens vai citrona,apelsīna sula vai rums,konjaks


Dekorēšanai šokolāde un biezs ievārījums vai želeja.

 

Pagatavošana:

Sviestu putojam ar cukuru līdz krēmīgai massai.

Pievienojam olu un 1 ēd.k rumu.(vai pienu,vai citrona sulu)

Putojam līdz cukurs izkusis.

Iemaisam cieti,tad pakāpeniski miltus līdz mīkla ir mīcāma,maiga,bet nelīp pie rokām.

Ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm atpūsties.

 

20130222144033-92017.jpg

Izrullējam mīklu strap diviem cepamā papīra gabaliem.Es izmantoju cepamo papīru rullēšanai,lai nav mīklu jāapber ar miltiem.

Mīkla ir ļoti trausla,tā kā lēnam.

Izspiežam ar formiņām cepumus.

Tā kā es gatavošu pildītos cepumus,tad spiedu vienu pilnu un vienu ar tukšu vidu cepumu.

Formas jau pēc katra vēlēšanās.

20130222144110-97872.jpg

Lūk,cepumu apakšas.

20130222144126-23988.jpg

 

Šīs būs augšas.

20130222144142-62542.jpg

 

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 5 minūtēm.

Cepumi cepas ļoti ātri,līdz ar to jāvaktē lai nenosvilst.

Tā kā tempertūru precīzu nevaru pateikt kādā cepu,tad labāk zemākā.

20130222144158-72674.jpg

Cepumiem labāk saglabāties bāliem,tiem nebūtu jāpaliek brūniem.

20130222144214-55339.jpg

 

Sagatavojam ievārījumu vai želeju.Es izmantoju ķiršu želeju.

Saliekam kopā divas pusītes,iepildam želeju.


Liekam ledusskapī lai saželē.

Ja izmatojam ievārījumu,tad uzsmērējam uz pilnās pusītes un uzliekam tukšo pa virsu.

20130222144240-41692.jpg

20130222144252-23462.jpg

20130222144301-21284.jpg

20130222144316-95441.jpg

20130222144331-25855.jpg

20130222144343-42125.jpg

20130222144357-17713.jpg

 

Kad želeja saželējusi aplejam ar izkausētu šokolādi.

20130222144420-51025.jpg

20130222144439-98918.jpg

Skaisti.....gardi.....

20130222144453-57688.jpg

Skaisti.....gardi.....

20130222144529-15647.jpg

20130222144558-79548.jpg

Iesūti savu iecienītāko recepti, kurā izmantoti milti un laimē balvu no Dobeles dzirnavnieka

20130221142251-86426.jpg

20130220175830-22484.jpg