Sastāvdaļas:
100g sviests
1 ola
4 ēd.k cukurs
4 ēd.k kartupeļu vai kukurūzas ciete
ap 2 glāzēm milti (250ml glāzes tilpums)
1 ēd.k piens vai citrona,apelsīna sula vai rums,konjaks
Dekorēšanai šokolāde un biezs ievārījums vai želeja.
Pagatavošana:
Sviestu putojam ar cukuru līdz krēmīgai massai.
Pievienojam olu un 1 ēd.k rumu.(vai pienu,vai citrona sulu)
Putojam līdz cukurs izkusis.
Iemaisam cieti,tad pakāpeniski miltus līdz mīkla ir mīcāma,maiga,bet nelīp pie rokām.
Ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm atpūsties.
Izrullējam mīklu strap diviem cepamā papīra gabaliem.Es izmantoju cepamo papīru rullēšanai,lai nav mīklu jāapber ar miltiem.
Mīkla ir ļoti trausla,tā kā lēnam.
Izspiežam ar formiņām cepumus.
Tā kā es gatavošu pildītos cepumus,tad spiedu vienu pilnu un vienu ar tukšu vidu cepumu.
Formas jau pēc katra vēlēšanās.
Lūk,cepumu apakšas.
Šīs būs augšas.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 5 minūtēm.
Cepumi cepas ļoti ātri,līdz ar to jāvaktē lai nenosvilst.
Tā kā tempertūru precīzu nevaru pateikt kādā cepu,tad labāk zemākā.
Cepumiem labāk saglabāties bāliem,tiem nebūtu jāpaliek brūniem.
Sagatavojam ievārījumu vai želeju.Es izmantoju ķiršu želeju.
Saliekam kopā divas pusītes,iepildam želeju.
Liekam ledusskapī lai saželē.
Ja izmatojam ievārījumu,tad uzsmērējam uz pilnās pusītes un uzliekam tukšo pa virsu.
Kad želeja saželējusi aplejam ar izkausētu šokolādi.
Skaisti.....gardi.....
Skaisti.....gardi.....