Sausa āda? Izmanto dabiskāko mitrinātāju

Sausa āda? Izmanto dabiskāko mitrinātāju

14. Jan 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apkures sesona, vējš, puteņi, krasās temperatūras maiņas ir biežākie iemesli, kādēļ sejas āda izžūst gluži kā rozīne, atklājot mīmikas krunciņas. Kā ātri un efektīvi mitrināt un barot sejas un ķermeņa ādu? Iepazīsti aprikožu kauliņu eļļu skaistuma noslēpumu!

Cik daudz zini par aprikožu kauliņu eļļu?

Šī eļļa ne tikai būs ārkārtīgi patīkama lietošanā un ikdienas skaistumkopšanā, bet arī pasargās ādu no vides kaitīgās iedarbības, pabaros to ar vērtīgiem vitamīniem un liks iemirdzēties!

Aprikožu eļļu nespiež no aprikozēm, bet gan tas iegūšanā izmanto kauliņus, kuri ir bagāti ar lanolīnskābēm un nepiesātinātajām  taukskābēm, par kurām zināms, ka tās labvēlīgi iedarbojas uz visa organisma sistēmu. Ja diētā mēs šīs vērtīgās vielas iegūstam ar zivīm, zivju eļļu, tad kosmetoloģijā tās lieliski var piegādāt tieši aprikožu kauliņu eļļa.

A un E vitamīni, ko satur šis maigais "brīnums", ir augstas efektivitātes antioksidanti - to uzdevums ir aizsargāt ādas šūnas no brīvo radikāļu (lasi - visu apkārtējā vidē esošo kaitīgo vielu) ietekmes. Ja āda tiek pasargāta no šiem apkārt lidojošiem radikāļiem (tabakas un auto gāzēm), tā ilgāk saglabājas jauna un svaiga. Tās šūnas ir veselas un nesabojātas, tādēļ tik būtiski meklēt kosmētikas līdzekļus ar antioksidantiem to sastāvā.

Aprikožu eļļa izsenis ir zināma kā jaunības eliksīrs. To ļoti plaši pielieto aromaterapijā (patīkama smarža!), un arī ka dabīgu ādas mitrinātāju - starp citu, šo eļļu lej arī pie salātiem, jo tā lieliski garšo un ādas pabarošana nepieciešama arī no iekšienes!

Tikai pārliecinies, vai uz iepakojuma ir minēts, vai tā lietojama arī uzturā!

Kā lietot aprikožu eļļu ikdienas skaistumkopšanā?

Pēc dušas vai vannas kārtīgi nenoslaukies! Eļļu vislabāk iemasēt vēl mitrā ādā, tad tā labāk iesūcas un pārklāj ādu ar mirdzošu plēvīti, kas arī veido gan aizsargkārtu, gan arī mitrina!

Eļļu var iemasēt kā masku mitros matos un paturēt 20 minūtes. Mati pēc izmazgāšanas kļūs spīdīgi un pabaroti - tas gadījumos, ja Tavi mati ir no sausajiem!

Aprikožu eļļa pabaros arī roku ādu - vienkārši turi savu eļļas pudelīti blakus tualetes ziepēm un neaizmirsti pēc mazgāšanas šad tad palutināt savas rociņas ar maigo un smaržīgo eļļiņu - tā lieliski iesūcās ādā!

Savukārt ja jūti, ka šajā ziemā tava seja jau kļuvusi ļoti sausa, uz nakti uzliec aprikožu eļļu masku. Attīri vakarā seju no kosmētikas, tonizē to un bagātīgi klāj eļļas kārtiņu. Tiesa, seja spīdēs un laistīsies, toties no rīta jutīsi rezultātu - mitrāku un maigāku sejas ādu. Te gan jāpavēro sava pašsajūta. Ja esi taukainas ādas īpašniece, iespējams tev pietiks ar 15 - 30 minūšu aprikožu eļļas masku. 

Kādu eļļu tu izmanto savas ādas kopšanā?