Sastāvdaļas 2-3 pocijām:
1 neliela sarkanā bete,vai nu vārīta vai cepta folijā
1 paliels banāns
1 paliels bumbieris
ap 40g džiugas siers
svaigi vai saldēti kirši,man bija saldēti
1 tēj.k etiķis 5%,ņēmu ābolu
1 tēj.k cukurs
uz katru porciju ap 1 ēd.k mandeļu skaidiņas
1 ēd.k citrona sula
Pluss mīnuss visas sastāvdaļas vienādās proporcijās.
Pagatavošana:
Bieti izvāram vai uzcepam folijā līdz gatava.
Uz rīves sagriežam planās šķēlēs.
Tieši tā pat uz rīves plāni sašķēlējam sieru,bumbieri.
Banānu sagriežam planās šķēlēs un uzreiz apmērcējam citronu sula,lai tas nepaliek melns.
Katliņā liekam kādas divas saujas ķiršus,pievienojam cukuru,etiķi un pāris ēdamkarotes ūdeni,lai izveidojas mērcīte salatiem.Visu uzvāram kadas 3 minūtes.Sarīvētās biešu šķēlītes ieliekam katliņā pie ķiršiem,lai savelkas.
Poriju šķīvjos kārtam liekam sastavdaļas.
Biešu šķēles,bumbieris,siers,banāni.Šādi divās kartās,lai no katras sastāvdaļas.
Uzlejam ķiršu sulu,uzliekam ķiršus.Apkaisam ar mandeļu skaidiņām un vel nedaudz rīvētu uz smalkās rīves sieru.
Bietes lieliski garšo kopā ar sulīgo bumbieri un saldo banānu,siers ir lielisks akcents,burvīgi papildina salātus.
Ķiršu skābums ir perfekta mērcīte izteiktajai bietes garšai.Tieši tā pat mandeles slāpē izteiksmīgo bieti.
Pasakaini svaigi,viegli,gardi.....
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: OTRAIS uzdevums