Salāti ar vistas cepeti.

Salāti ar vistas cepeti.

14. Nov 2013, 13:15 taschinka taschinka

Sastāvdaļas bagetēm:

150g milti

15ml eļļa

1/4 tēj.k šķīstošais raugs

1/4 tēj.k sāls

1/2 tēj.k cukurs

15g skabais krējums

20g Džiugas siers

60ml alus


Sastāvdaļas mērcei:

1 olas dzeltenums

1 ēd.k citrona sula

2 ēd.k rīvēts džiugas siers

šķipsniņa sāls,pipari

1/2 tēj.k sinepes

ap 60ml eļļa vai vadoties pēc konsistences


Sastāvdaļas salātiem:

salātu lapas

dažas tomāta šķēles (uz katru porciju 2-3)

sezama sēkliņas,apgrauzdētas

rīvēts džiugas siers


Sastāvdaļas vistas cepetim:

1 fileja (uz 4 porcijām )

2 apelsīnu sula

1 tēj.k sāls

paprikas pulveris ap 1 ēd.k

ābolu džems vai kāds cits skābs,biezs džems ap 2 ēd.k

2 kārtīgas ķiplokdaiviņas.


Sākam gatavot cepeti:

Vistas fileju liekam svaigi izspiestā apelsīnu sulā,kur iemaisam sāli.Uzliekam traukam vāku,vai pārtikas plēvi.Liekam ledusskapī uz 12 stundām.

20131114125848-42048.jpg


Izmarinēto fileju satinam ar diegu,labi stingri.

Samaisam džemu ar garšvielām,izspiestiem caur spiedi ķiplokiem.Apsmērējam fileju ar maisījumu.

20131114125953-70627.jpg


Ietinam folijā cepam 30 minūtes ap 180 grādiem.Tad iztinam un apbrūninam ap 200 grādiem 15 minūtes.Izslēdzam un atstājam atdzist fileju tur pat cepeškrāsnī.

20131114130107-49423.jpg


Atdzisušu cepeti sagriežam plānās šķēlēs.Cepetis labi griežas,ja pastāvējis ledusskapī kadas pāris stundiņas.

20131114130137-96409.jpg


Līdz cepeša cepšanas brīdim jau sagatavojam bageti un cepsim vienlaicīgi.


Pagatavošana:

Izsijājam miltus.Pāris ēdamkarotes noliekam malā,lai nav tā,ka milti par daudz,jo miltu šķirnes atšķiras.

Pievienojam sāli,cukuru,raugu,uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Izmaisam

Uzsildam alu aptuveni līdz 40 grādiem,iemaisam krējumu.

Pielejam eļļu šķidrumam.

Šķidrumu lejam miltos.Mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.Pēc vajadzības pieberam atlikusos miltus.


Kārtīgi izmīcam mīklu un liekam to ar eļļu ismērēta traukā,tad iesienam maisiņā,raudzējam istabas tempertūrā 2 stundas.Vai līdz mīkla dubultojas apjomā.

20131114130307-37422.jpg

20131114130315-77000.jpg


Izrullējam mīklu taisnsūtī.Garā,šaurā.


Rullējam kopā,izveidojam tievu bageti.

Šuvi bagetēm skaisti salipinam ciet un liekam uz cepamās plāts ar šuvi uz leju.

20131114130428-62567.jpg


Iegriežam bagetēm rievas un apkaisam ar milteim,apsedzam un ļaujam 30 minūtes rūgt.

20131114130446-39782.jpg

20131114130502-94565.jpg


Pēc pusstundas bagetes būs uzrūgušas.

Uzsildam cepeškrāsni ap 200 grādiem.Ja vēlamies bagetes ar kraukšķīgu garoziņu,tad cepeškrāsnī liekam trauku ar karstu ūdeni.Tvaiku rezultātā izveidojas kārtīga garoziņa,kas ir skaisti drupenta un kraukšķīga.

20131114130522-91128.jpg


Ja nevēlamies kraukšķīgu,bet gan mīkstu,tad ūdeni neliekam.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm vai līdz bagetes skaisti apbrūnē.

Gatavas atdzesējam zem dvieļa.

20131114130534-27011.jpg


Bageti sagriežam planās šķēlēs un apgrauzdējam uz pannas ar piciņu sviesta.

20131114130634-69170.jpg


Šķīvī kārtojam sapluinītas salātu lapas.Pāri nedaudz mērcīti.

Tad kārtojam cepeša šķēles,grauzdiņus un tomātus.

20131114130741-95508.jpg


Pārkaisam ar rīvētu sieru un sezama sēkliņām.Dekorējam ar planām siera šķēlītēm.

20131114130825-82328.jpg


Visas sastāvdaļas diezgan maigas,bet akcents ir šī mērcīte,kas šos salātus padara īpašus.

Vēl šos salātus izceļ pašceptā bagete un vistas filejas cepetis.Burvīga garša.Un siers,tas ir neaprakstāmi aromātisks un gards.

20131114130951-59308.jpg

 

 Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: OTRAIS uzdevums

 

20131105163152-12842.jpg