Kad izplānoju salātu sastāvu jau zināju,ka tas viss savā starpā draudzējās lieliski.Jo bieži un daudz gatavojot,esmu iemācījusies garšas salikt kopā jau galvā un tad realizējot ir vien pārsteigums no tā,ka sanāca vēl labāk kā ieplānoju.
Sastāvdaļas:
vārīts kuskus,es to vārīju ananāsu sulā, aizstāju ūdeni ar konservēto sulu
sauja mazās rukolas lapas
1 mandarīns uz porciju
ēdamkarote ananāsu gabaliņu uz porciju
kārtīga sauja rīvēts džiugas siers uz katru porciju
riekstu ķirbis
Pagatavošana:
Mandarīnu sadalam šķēlēs un katru sagriežam uz pusēm.
Bļodā samaisam sieru,kuskusu un rukollas lapas.Pievienojam mandarīnu un ananāsu gabaliņus.Izmaisam.
Gatavojam ķirbja čipsus:
Ar mizojamo nazīti sagriežam ķirbi plānās šķēlēs.
Uzkarsējam eļļu ap 170 grādiem tik,lai tajā var vārīt ķirbja loksnītes.
Kārtīgi uzkarsētā eļļā liekam pa loksnītei,tā acumirklī paceļas augšā un apbrūnē no apakšas,tad apgriežam un apbrūninam otru pusi.
Gatavas liekam uz salvetes,lai notek eļļa.
Šķīvī liekam salātus un dekorējam ar ķirbja čipsiem.
Jāatzīst,ka no rukolas es nēesmu sajūsmā,ja tā tiek pasniegta "plika".Bet tai pat laikā šajos salātos man tā pat ļoti labi patīk,jo garšas mijās viena ar otru un rukola tiek slāpēta.Tā kā kaut rukolu it kā nemīlu,ir varianti,kad tā lieliski iederas.
Sulīgi skābais mandarīns, saldais ananās un izteiktas garšas un aromata siers ar rukollas lapām super garšo.
Šie čipsi ir ne tikai kā dekors,bet arī garšas buķetes dažādībai. Čipsi sanāca pārsteidzoši.Esmu sajūsmā par to garšu.Tie bija tik gardi,ka uz porciju var likt vēl un vēl.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: OTRAIS uzdevums