Pieci likumi samtainām rociņām

Pieci likumi samtainām rociņām

21. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par savu roku ādu, protams, jārūpējas visu cauru gadu. Tomēr, kā to saudzēt un palutināt vasarā? Lūk, pieci Wellslim centra kosmetoloģes Ievas Gulbes ieteikumi!

Cimdi

„Kopumā galvenā roku ādas saudzēšana saistās ar profilaksi.

Piemēram, izmantojot sadzīves ķīmiju, vai ravējot dārzu, to nevajadzētu darīt kailām rokām, bet gan izmantojot cimdus. Ir roku āda ar alerģisku reakciju uz talku, savukārt, kādai citai roku ādai, tas nekādas problēmas nesagādās. Tāpēc sev atbilstošu cimdu materiālu, vari izvēlēties, tikai tos mēģinot, ar tiem „eksperimentējot”. Protams, ja būs kādi lieli tīrīšanas darbi, tad noteikti jāvelk biezos gumijas cimdus, nevis plānos, kuri dažādu ķīmisko līdzekļu ietekmē var saplīst un, līdz ar to, mazināt roku ādas aizsardzību.

Aizsargkrēmi

Ja strādā darbu, kurā daudzas reizes dienā esi spiesta mazgāt rokas, vai arī tās bieži dezinficēt, roku āda regulāri ir jāieziež ar dažādiem krēmiem. Vakarā ar bagātinošu, barojošu un atjaunojošu, bet visas dienas laikā – periodiski ādu jāatjauno ar aizsargkrēmu.

Skrubis

Tāpat kā pārējam ķermenim, arī roku ādai, ļoti labs ir kafijas biezumu skurbis. Piemēram, uz nakti, pēc ādas noskrubēšanas, to vēl vari ieziest ar krēmu un uzvilkt rokās cimdus. Veikalos pat ir nopērkami speciāli, šim nolūkam paredzēti cimdiņi. Nakts laikā notiek roku ādas dziļa izsildīšana un krēma aktīvo vielu dziļāka uzsūkšanās. Kad rokas ir siltumā, āda nomierinās, piesātinās un labāk atjaunojas.

Eļļu maisījumi

Ja krēma vietā vēlies izmantot eļļu, vislabākie noteikti būs dažādu eļļu maisījumi, kuru sastāvā ir arī ēteriskās eļļas! Ieziežot roku ādu tikai ar eļļu vien, efekts nebūs tik liels. Visi roku krēmi, vai roku ādas maskas, kas paredzētas šādai termiskai apstrādei un tiek kombinēta ar cimdiņu lietošanu, jau ir paredzētas un gatavotas tā, lai tās labi uzsūktos un veiktu savas funkcijas.

Vislabāk eļļu ādā iemasēt, jo to vienkārši aplicējot jeb uzklājot, efekts nebūs tik ievērojams, eļļa tik labi neuzsūksies – tā tikai ieeļļos un mazliet uzbriedinās pārragojušās ādas kārtas. Redzams efekts eļļas uzklāšanai ir pēc pirts, kad ķermenis ir uzsilis un kapilārā asinsrite ir „atvērusies” – tad eļļa labi uzsūcas.

Maska roku ādai

Mājas apstākļos vislabākā maska ir karsta kartupeļu biezputra! Tai nav jābūt tik šķidrai, ka to jāklāj ar otu, jo tad putra ātri atdzisīs, bet skaties, lai tā nebūtu arī pārāk bieza.

Kartupeļu biezenī, kas sajaukts vai nu ar sviestu, vai saldo krējumu, iemērcē abas rokas un tās tajā turi, līdz putra atdzisusi. Varbūt diezgan izvirtīgi, tomēr – efektīvi!”

Kādas ir tavas īpašās metodes, maigas roku ādas iegūšanai? 

Manikīrs un pedikīrs grūtniecēm un jaunajām māmiņām