Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumi
60ml apelsīnu sula,var arī gatavot citas garšas,tad apelsīnu sulas vietā pievienojam vai nu pienu,vai saldo krējumu,vaniļu,tad būs vaniļas deserts,vai arī citas garšas.
200ml saldais krējums
4 ēd.k cukurs
Pagatavošana:
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura.Pielejam svaigi spiestu apelsīnu sulu,izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.
Karsējam nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu līdz sabiezē,ap 10 minūtēm.(krēms var ātrāk sabiezēt,bet turpinam to karsēt,lai kārtīgi izkarsējās jēlu olu dzeltenumu piegarša,10 minūtes uz nelielas uguns man loti labi izkarsējas,krēmam nav ne mazākās piegaršas)
Ļaujam atdzist.
Saldo krējumu saputojam ar atlikušo cukuru.Ieputojam atdzisušo dzeltenumu krēmu.
Sanāk biezs,krēms,kas jau tagad labs baudīšanai,bet mēs turpināsim iesākto Parfē.
Krēmu saliekam traucņos un liekam saldētavā uz 3-5 stundām.Nesatraucamies par ilgo laiku,kas desertam japavada saldētavā,tas nesacietēs ledū,būs konsistence tāda pat ka veikala saldējumam,pat maigāka.
Franču deserts Parfē gatavs.
Pasniedzam ar ķiršu džemu,labi iet kopā.
Maigs,krēmīgs un kaut arī no saldētavas nav tik auksts kā saldējums.
Dēlam tika pasniegts īstā saldējuma vafelītē.(vafelītes pirktas)
Ļot,ļoti....satriecoši gards.......
Es izmantoju Rasas saldo krējumu,saputoju līdz tas bija stingrs,tad ieputoju krēmu līdz massa viendabīga.Liku mazos trauciņos,porciju trauciņos.
Varbūt tiešām saldētavas atšķirība ietekmēja.
Es gatavoju vairākas reizes un arī daudzi citi ir izmēģinājuši un līdz šim jūsd būsiet pirmā,kam nesanāca.
Sasala un izņemot no saldētavas neatlaidās un nebija arī labs?
Tā kā no šo produkta daudzuma sanāk priekšs manis daudz saldējuma,tad vienas dienas laikā to neappēdām.Stāvēja saldētavā līdz pat trešajai dienai un konsistence saglabājās tāda pat kā 5 stundas saldējot.Ilgak par 3 dienām gan nēesmu mēginājusi glabāt.
noteikti pamēģināšu😀