Nekad, nekad tā nesaki jaunajai mammai!

Nekad, nekad tā nesaki jaunajai mammai!

09. Jan 2017, 07:57 FejuFeja FejuFeja

Svara jautājums īpaši mīļš noteikti nav nevienai sievietei, ja vien viņa nevar lepoties ar superlielisku figūru, kuru vaļējām mutēm apbrīno visi garām gājēji. Taču faktiski svara jautājums ir tabu ikvienai meitenei. Ikvienai, jo sevišķi jaunajām māmiņām.

Grūtniecības laikā mans svars palielinājās par 15kg un tūlīt pēc meitiņas piedzimšanas tas bija samazinājies jau par 10kg. Manuprāt, ļoti labs rādītājs. Tāpēc manā prātā pat nav pavīdējusi doma par īpašām diētām un neesmu sākusi skaitīt kalorijas vai arī pārtikt tikai no ūdens, jo primāri šajā laikā man ir rūpēties par to, lai man pietiktu spēka un enerģijas aprūpēt mazuli, kā arī nesaruktu piena apjoms. Un tā nu es laimīga un apmierināta dzīvoju pirmās pāris nedēļas, kad tiku aplieta kā ar aukstu ūdens šalti.

Kādā viesošanās reizē kāds no mūsu viesiem veltīja man frāzi – „tu nu gan izskaties resna! „ Atzīšos, ka tajā mirklī tik ļoti apstulbu, ka nespēju rasts sakarīgu atbildi vai arī mesties virsū, lai puisietim sadotu pa seju. Es vienkārši stulbi smaidīju, jo vien pirms trim nedēļām biju dzemdējusi bērnu, un svara tēma bija mazākais, kas nodarbināja manu prātu. Pavisam iespējams, ka šī frāze bija domāta kā neizdevies joks, taču vairāk sliecos domāt, ka vīrietis, jo sevišķi tāds, kurš vēl nav kļuvis par tēvu, par to, ka izteikt šādas replikas ir vairāk nekā nepieklājīgi, pat neiedomājas.

Centos man veltīto frāzi nelaist iekšā sirdī un tas arī izdevās. Neesmu piecpadsmitgadīga meitene, kura uzreiz no satraukuma uzsēdina sevi uz ūdens diētas, lai dabūtu pēc iespējas ātrāk nost „liekos” kilogramus. Es visam pieeju ar vēsu prātu, jo no iepriekšējās grūtniecības zinu, ka, turpinot barot mazuli ar savu pienu, svars kusīs kā lāstekas atkusnī. Protams, ja vien katru dienu nenolocīšu pa tortei Cielaviņa. Tomēr apzinos, ka ne visas ir tādas „dzelzs vecenes” kā es un citas jaunās māmiņas par šādu sev veltītu frāzi noteikti ļoti pārdzīvotu.

Šim stāstam, patiesībā, ir arī turpinājums. Nedēļas nogalē man tika veltīta frāze – nu ja, tev jau vēders tik liels, ka tur pietiek vietas ne vienam vien burgeram. Es tikai atsmaidīju un nodomāju: „Žēl, cilvēciņ, ka Tev ir tādas cāļa smadzenes.”

lauruxs87 lauruxs87 09. Jan 2017, 16:31

Man ne pēc pirmā ne pēc otrā bērna neviens neko tādu nav teicis. Otrajā grūtniecībā uzņēmu diezgan daudz kg un izejot no dzemdību namā vēl bija palikuši lieki 20 kg lai vismaz būtu svarā kas bija pirms grūtniecības. Bet tikai kad meitiņai palika 5 mēneši esmu tikusi atpakaļ savā svarā un saņēmu vairākus komplimentus ka esmu notievējusi.
Bet ja man kāds atļautos pateikt ka esmu resna es pateiktu visu ko domāju.

mamma88 mamma88 09. Jan 2017, 12:06 Ievas_mamma

Der padomat vai vina tiesam ir draudzene. Nepatikami.

Ievas_mamma Ievas_mamma 09. Jan 2017, 11:04

Aptuveni mēnesi pēc dzemdībām pie manis atbrauca ciemos draudzene, izstiepa pirkstu, rādīdama uz vēderu:"Kas tad tāds?" Es prasu:"Kas?", viņa atbild;" Nu tas tavs vēders! Izskatās, it kā būtu kādā ceturtajā vai piektajā mēnesī!" Tā neko sev draudzene 😃 Ironiski, bet arī viņa ir mamma. Tāds...nepatīkams moments.

mamma88 mamma88 09. Jan 2017, 10:12

Īstenībā tas ir ļoti skumji, ka mūsdienās tik nenormāli liela uzmanība tiek pievērsta izskatam un svaram no svešu cilvēku puses. Jebkurā gadījumā šīm frāzēm es neredzu jēgu. Kapēc kāds uzskata par nepieciešamību to vienmēr pavēstīt? Kaut nereti pašam vēstītājam augums nav tas ideālākais.

lauvinja lauvinja 09. Jan 2017, 08:45

Jocīga tev tā sabiedrība, kurā apgrozies. Varētu padomāt, ka visi tādām figūrām,kā no kultūristu žurnāla vāka 😃 Starp citu, citus baksta tie, kuriem pašiem ir psiholoģiksas problēmas....