Mūsdienu leļļu pasaule

Mūsdienu leļļu pasaule

09. Jul 2013, 13:03 nosiguldas nosiguldas

Viss sākās ar to, ka Katrīne atnāca no dārziņa un paziņoja, ka viņa arī grib Monster high lelli. Kad es paskaidroju, ka tādu lelli es nepirkšu, Katrīne uz mani apvainojās......

Tā kā mums tuvojas dzimšanas diena, bija iemesls paceļot pa leļļu pasauli un atgriezties atmiņās savā bērnībā.

Kas gan ir lelle šodien, kapēc mēs šo jauko rotaļlietai esam atraduši pavisam apgriezenisku pielietojumu. Vai atceraties Viktora Igo "Kozeti", viņas sapnis bija lelle. Katrai meitenei ir mīļākās lelles un ir sapņu varone princese, bet tad paiet bērnība un mazā meitene kļūst par sievieti un sāk domāt par saviem bērniem.

Bet, lai cik savādi neskanētu, vai nu vecuma iespaidā, vai tā ir vientulība, vai patiesi slimība, ir sievietes, kas nekad neizaug un nekļūst par pilnvērtīgu sievieti.

Skan skaudri, bet tā tomēr ir. Kādu laiku atpakaļ dzirdēju par to, ka Amerikā ir pilsēta, kur katru gadu pulcējas leļļu fanes, neatkarīgi no vecuma, viņas ģērbjas un krāsojas kā lelles.

Ļoti lieli popularitāti ir ieguvušas tā saucamās 

Atdzimušās lelles

Tās ir lelles, kas atgādina mazu bērnu ar raudāšanu, sirdspukstiem  un visu citu, kas raksturīgs mazulim, tādus bērnus vadā ratiņos un aprūpē kā īstus bērnus.

Vēl kāda īpatnība, populāras ir arī šādas lelles, ja godīgi, vienkārši šausmas, bet tādas pērk un kādam tas arī patīk.

lelle vampīra bērns

Lai kļūtu slavena, var kļūt par lelli, bet par kādu cenu. Pasaulē zināmi daudzi gadījumi, kad cilvēki veic neskaitāmas plastiskās operācijas, lai kļūtu līdzigi savam elkam.

Dzīvās lelles

Protams, ka kolekcionāri ir bijuši vienmēr un lelles kā kolekcijas objekts man ir noteikti saprotams. Bet lelle, kas  aizstāj dzīvu bērnu, vai sešdesmitgadniece lelles drēbēs, man liekas nepieņemami.

Manā bērnībā ieejot veikalā, lellītes bija līdzīgas viena otrai, bet viņas bija mīļu sejiņu, tagad, lai atrastu lelli, kas atgādina lelli, nevis mazu riebeklīti ir diezgan jāpiepūlās. 

Populārās lelles

Vienas ar lielu ūdensgalvu un nesamērīgu rumpi, citas ar izvalbītām acīm, nerunājot par monstru lellēm un citiem briesmoņiem, pat bēbīša sejiņas reizēm ir tādas, ka naktī pamostoties var nobīties. 

Gribētos saprast, ko domā šo leļļu ražotāji un pēc kā vadās vecāki, kas nosaka šo pasūtījumu popularitāti.

Kā Jūs izvēlaties lellītes savām meitiņām un kā argumentējat , ja neatbalstat viņu izvēli?

 

nosiguldas nosiguldas 09. Jul 2013, 14:44 marimekko

Man liekas, ka lelle ir mazas meitenītes prototips un zilas lelles , es atvainojos atgādina mironi.