Mans pirmais darbiņš no cukura mastikas

Mans pirmais darbiņš no cukura mastikas

22. Jul 2013, 12:41 veesma veesma

Kā jau daudzas no Jums zina, mans hobijs ir toršu un kūku cepšana. Ļoti bieži manas tortes pasūta mani draugi, radi un paziņas.

Šoreiz mana draudzene palūdza vai es nevarot uz viņas dēliņa 6. gadu jubileju uzcept kūku mašīnas formā, nu tādu kā Makvīns. Domāju, domāju un piekritu pamēģināt.

Tad nu skatieties, kas man sanāca.

Kūku gatavoju no parastā biskvīta. Kārtām pa vidu smērēju rabarberu ievārījumu un sviesta krēmu.

Kā gatavot biskvītu var izlasīt šeit: http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/majas-torte-ar-varito-kremu-143521/

Šai kūkai es vienai kārtai ņēmu 5 olas un tad attiecīgi, cukurs 5 EK un milti arī 5 EK.

Sviesta krēmu gatavoju šādi: 200 g sviesta saputoju ar 2 EK pūdercukura, puto līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs, tad pieputojam klāt 3 EK iebiezinātā piena ar cukuru. Krēms gatavs.

Torti sasmērēju iepriekšējā vakarā, lai viņa sasūktos, sastingtu un būtu stingrāka.

20130722105337-65024.jpg

Nogriežam no malām gabalus, kas būs jumts.

20130722105947-91498.jpg

20130722110645-28042.jpg

Nosmērējam ar sviesta krēmu.

20130722110243-73187.jpg

Liekam virsū jumtu un nogriežam slīpi priekšā.

20130722111057-71707.jpg

Pirms uzliekam mastiku, kūku apsmērējam ar sviesta krēmu.

20130722111546-12712.jpg

Uzberam uz galda pūdercukuru un izrullējam cukura mastiku. Man bija pirkta gatavā, sarkana 250 g.

Mastika jāizrullē 4 -5 mm bieza, un tik liela, lai varētu pilnībā apklāt kūku. Man, lai kūku apklātu bija jārullē plānāka, jo ar mastiku darbojos pirmo reizi un nezināju, kā viņa rullēsies, cik lielai kūkai pietiks. Tā kā mastika bija izrullēta plāna, bija diezgan grūti uzklāt, jo viņa plīsa, bet nu izdevās.

Turpmāk zināšu, ka jārullē biezāka. Jā vēl piebildīšu, ka mastiku nevar likt uz putukrējuma.

20130722111840-73686.jpg

Liekam uz mašīnas un nolīdzinām. Liekās malas tika nogrieztas.

20130722112405-73585.jpg

20130722112640-79991.jpg

Sākam dekorēt mašīnu. Riteņiem ņemu mazos zefīrus, kuriem galiņus nogriezu, apsmērēju ar izkausētu šokolādi un liku vietās, kur paredzēti riteņi.

20130722113102-57117.jpg

Vecākā meita man palīdzēja no Marshmallows konfektēm pagatavot balto mastiku. Kuru tad ar pārtikas krāsvielām iekrāsojām, lai varētu izdekorēt mašīnu.

Kā pagatavot mastiku no Marshmallows konfektēm uzrakstīšu atsevišķā blogā.

20130722120402-52056.jpg

Tad nu ar cukura sīrupu pielīmējam visas detaļas.

20130722113846-37588.jpg

Ar izkausētu šokolādi apvelkam apkārt rāmīti. Teikšu, ka ar izkausēto šokolādi strādāt bija grūti, jo viņa man kaut kā vietām nedaudz notecēja, kas visu nedaudz pabojāja. Šeit man vēl jāpadomā ko darīt, kad gatavošu nākamo šādu torti.

20130722114124-56518.jpg

Kūka gatava.

20130722114646-69273.jpg

Kūka jau pie jubilāra. Mazais jubilārs bija ļoti priecīgs.

20130722103747-77975.jpg

20130722120031-71676.jpg

20130722104736-44768.jpg

Kūka šķērsgriezumā.

20130722115626-57997.jpg

20130722105035-30003.jpg

20130722115806-72357.jpg

Priekš pirmās reizes domāju, ka torte sanāca ļoti laba. Protams man vēl daudz jāmācās strādājot ar mastiku, nav jau perfekts rezultāts.

Galvenais, ka mazajam jubilāram bija liels prieks, arī pārējie bija sajūsmā. Torte bija ļoti garšīga.

Vēsma

veesma veesma 24. Jul 2013, 15:03 jully

Torti var pie manis pasūtīt.

Mans e-pasts
vesma.aba@inbox.lv

annijalise annijalise 23. Jul 2013, 11:30

paldies ka Vēsma tu mums visu parādīju sīki un smalki, jo reizēm ir patīkami to virtuvi redzēt, lai neliktos ka tā ir neiespējamā misija.
gaidīšu vēl kādu šedevru.

helliite helliite 23. Jul 2013, 09:50

Ideāla 😀)

nosiguldas nosiguldas 22. Jul 2013, 13:58

vienkārši kolosāli👍

Supersausins Supersausins 22. Jul 2013, 13:12

Darba prakse daudz veidoju daudz un cukura plastika dod un rada brinumus😀
Majas ar izmantoju vinu esmu apmierinata😀
Bet darbina super😀