Mājās saldē dažādus produktus un ēdienu sagataves? Uzzini, kā to darīt pareizi!

03. Nov 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atzīsi, ka saspringtajā ikdienā ne vienmēr ir gana daudz laika, lai pagatavotu svaigu maltīti, tāpēc lielisks palīgs šādās reizēs ir jau sasaldētas ēdienu sagataves un dārzeņi. Arī šāda maltīte var būt veselīga un bagāta ar vitamīniem, ja vien produkti ir pareizi sagatavoti saldēšanai un pareizi uzglabāti.

“Ja produkti ir pareizi sasaldēti un uzglabāti, tie saglabā visas vērtīgās uzturvielas,’’ teic IKEA virtuves vadītājs Kristaps Dubrovskis, piebilstot, ka tāpēc ir svarīgi ievērot dažus nosacījumus:

  1. Pirms produktus sasaldē, tos sākotnēji atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  2. Saldēšanai lieto tam paredzētus uzglabāšanas trauciņus vai maisiņus.
  3. Atkausētu produktu atkārtoti nesasaldē, jo tas zaudē uzturvielas, kā arī produktā var veidoties baktērijas.
  4. Ja vēlies sasaldēt pašu izaudzētos dārzeņus, pirms saldēšanas tos noblanšē sālsūdenī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Produktus svarīgi ne tikai pareizi sasaldēt, bet arī atkausēt, kas nozīmē, ka tos, izņemtus no saldētavas, glabā nevis istabas temperatūrā, bet gan nodrošina pakāpenisku atlaidināšanu, ieliekot tos ledusskapī.

Lai pareizi pagatavotu un izbaudītu veikalos jau nopērkamos saldētos produktus, to pagatavošanā ieteicams vadīties pēc ražotāja sniegtajām norādēm uz produkta iepakojuma.

Arī IKEA veikalā var iegādāties kvalitatīvus, viegli pagatavojamus saldētos pārtikas produktus, no kā var pagatavot gardu maltīti izsalkuma remdēšanai ne vien steidzīgajās dienās, bet arī ikdienā.